Witam wszystkich bardzo serdecznie. Przede wszystkim wyrazy uznania dla całego portalu Leeds.pl – profesjonalnie i przystępnie. A ludzie na forum bardzo do rzeczy, co da się zauważyć czytając tematy (np. o telefonach).
Niedługo zawitam w Harrogate lub okolicy (np. Blackpool :D). Moja praca to opieka i wspieranie osób z problemami zdrowotnymi. Może ktoś pracował w Harrogate w takim charakterze, a może ktoś z Waszych znajomych ma w swoich doświadczeniach pracę z takimi osobami w ich domach jako pracownik którejś z firm z Harrogate? Z wdzięcznością przyjmę wszelkie porady i wskazówki.
Na początku 😆 nie będę zarabiać dużo. Potem – zobaczymy. Teraz jestem jednym z tych osób, dla których poza językiem wszystko właściwie będzie nowe. Dlatego wszelkie informacje są dla mnie bezcenne. Oczywiście staram się je pozyskiwać także odwiedzając strony internetowe, czytając blogi itp.
Szczególnie ważna jest dla mnie kwestia mieszkania. Szczerze mówiąc, wolałbym wynająć coś, co da mi szansę na relatywną autonomię zamieszkania i możliwość – to szczególnie ważne – odwiedzin mojej ukochanej przyszłej Żony 😳 Nie wiem, czy za 300, 350 F można coś takiego znaleźć w rejonie Harrogate lub w okolicy, może w jakiejś wiosce. Oczywiście mogę współdzielić mieszkanie lub domek z kimś, kto ma poukładane w głowie. Poza tym interesują mnie wszystkie tematy pokrewne – jak żyć żeby nie umrzeć :P, czego unikać i inne. Za jakieś 800 brutto na początek nie wyskoczę od razu ponad chmury ale kto z wiadra pije, ten się utopić może. W każdym razie jedną z opcji jest dla mnie zostać tam (dla większości z Was „tu”) i ściągnąć najpierw dorosłego syna, a potem resztę rodziny. W kraju pomimo niezłego wykształcenia i doświadczenia od dawna nie mogłem znaleźć pracy, stanąłem więc do rekrutacji i okazało się, że nie jestem dla pracodawcy Angielskiego ani za stary, ani za krzywy, ani nie ma do mnie żalu, że nie jestem jego kuzynem lub szwagrem 😉 . Ależ się rozpisałem… Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i dziękuję za zabranie głosu „w tym temacie”.
Mirada