Strona główna Działy Zdrowie ubezpieczenia zdrwotne i na zycie?

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa ubezpieczen na zycie(ile to kosztuje,gdzie i jakie zasady)oraz zdrowotnych wrazie przewleklej choroby albo operacji(np.miesiac albo dwa odsiatki w domu)?Wiem o sick pay ale to przynajmniej trzy razy za malo zeby zaplacic za chate i rachunki.

Anonim
    Gość

Nie przesadasz z tym, że 3 razy za mało? Sick Pay to ponad Ł60 (nieopodatkowane!), a nie płacisz chyba Ł200 za mieszkanie (wszystko tygodniowo)
    Ponadto większość pracodawców dopłaca do chorobowego, na ogół trzeba przepracować rok żeby się kwalifikować, ile się dostaje zależy od stażu pracy w danym miejscu (niestety to się nie odnosi do agencji)

hattori
    Participant

Moj czynsz+oplaty to jakies 800 mies.Jak widzisz sick pay mnie nie urzadza ( nie sadze zeby moj pracodawca doplacil brakojaca kwote ).Znalazlem juz interesujace mnie informacje,jezeli ktos jest zainteresowany to zalaczam link
    http://www.clickcompare.co.uk/compare-life-insurance.html

Anonim
    Gość

OK, nie sądziłem, że tyle wydajesz na chatę 😯
    Dodam tylko, że jeżeli ktoś ma trudności z opłacaniem czynszu (np. wskutek choroby), może wystąpić o Housing Benefit, który teoretycznie może pokrywać nawet 100% opłat (zależy od dochodów i wydatków na mieszkanie)

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.