Strona główna Działy Zdrowie Porod w Leeds

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pio7
    Członek

Witam,

pozdrawiam cala znana mi i nie znana polonie w leeds
    pisze bo potrzebuje nastepujacej informacji, a te ktore slysze sa przerozne, wiec pomozcie:

jezeli chodzi o porod w anglii – jakie sa warunki podczas porodu?,
    ile bedzie kosztowac porod w odzielnej sali , z osaba towarzyszaca, ze znieczuleniem , jak wyglada opieka po porodze – czy kosztuje i ile .

Anonim
    Gość

zobacz inne tematy, bo byl niedawno o tym!!!:)

Anonim
    Gość

uwierz mi, ze zanim to napisalem to sprawdzilem,
    jakos nie znalazlem 👿
    jest sporo informacji, ale niewiele konkretow 🙂

wiec moze jest jakas osoba ktora przechodila podobne katusze i zechce odpowiedziec, bede wdzieczny i bez piwa sie nie obedzie 😀

Anonim
    Gość

Przykro to pisać, ale ten post to typowy przejaw tzw. polonocentryzmu, czyli (fałszywego) przekonania, że Polska jest pępkiem świata i wszystko wszędzie musi być tak samo lub podobnie jak tam.
    To, że w Polsce jakaś tam kasa chorych wyłudza od ludzi pieniądze za rzekome extrasy, jak obecność tatusia przy porodzie, albo (sam doświadczyłem) pozwolenie matce rocznego dziecka na pozostanie na noc przy jego łóżku w szpitalu, nie oznacza, że gdziekolwiek indziej w Europie praktykuje się podobne rzeczy. To nie w Polsce jest normalnie, drodzy Panowie i Panie, właśnie tam jest wszystko popier…one!
    Poród, jak i wszystkie usługi szpitalne, jest w Anglii bezpłatny DLA MIESZKAJĄCYCH TUTAJ (tzn. niekoniecznie, jeżeli celowo przyjedziesz tutaj bo np. warunki w szpitalu są lepsze). Szpital zapewni warunki, jakie ma, i nie zrobi ci lepiej, bo zapłacisz (oficjalnie albo do kieszeni lekarzowi)

Marta Klecz
    Członek

jak ja mialam porod to byly extra osobne sale i za nie sie placi

v-tec
    Członek

O ile wiem to szpitale nhs (lekarze też) mają absolutny zakaz pobierania pieniędzy od pacjentów
    Ale nigdy tu nie rodziłem, to fakt… 😉

Marta Klecz
    Członek

lekarze moze tak, ale uslugi specjalne, jak specjalna osobna sala…za to normalnie sie placi..ja mialam farta bo bylam sama na jednej wielkiej sali, a moj maly nie plakal wogole…i sie wyspalam…gorzej jak sie obudzilam i chcialo mi sie isc do kibelka…!!!

Sandgirl
    Członek

Moze to nie do konca na temat, ale przypomniala mi sie taka scena z filmu 'Sens zycia wg Monty Pythona’. To byla wlasnie scena porodu, a raczej przed porodem jeszcze:
    'A to bardzo droga maszyna ktora robi 'Ping’…’.
    Nie mam doswiadczenia w tej kwestii, ale za kilka lat mnie tez beda interesowac tutaj wymienione problemy… i mam nadzieje, ze porod wyglada troche lepiej niz w w/w filmie…
    P.S. To za znieczulenie sie placi?? ;((((

Marta Klecz
    Członek

Nie nie placi sie, w sumie za nic sie nie placi…
    Ja mialam wszystkie mozliwe znieczulenia a i tak mnie bolalo jak cholera..
    Mozna dostawac kodeine, mozna dostac gaz… no i epidural dostaje sie jakies 2 godziny przed planowanym porodem…wiec jak bedzie za pozno to …niestety.
    Aha, partner normalnie moze byc przy porodzie, albo mama albo nawet przyjaciolka. Przewaznie pierwszy porod jest bardziej kontrolowany, i nie pozwalaja w wodzie np, tym bardziej jak ma sie jakas infekcje, albo problemy…

magdin
    Participant

jesli ktos bedzie mial pytania zwiazane z porodem, sluze informacja…
    ja rodzilam w marcu w St. James Hospital
    jesli ktoras z naszych Pan bedzie miala pytania zwiazane z ciaza, zasilkami (pracowalam dla agencji, wiec nie nalezal mi sie SMP-statutory maternity pay)porodem, to prosze bardzo..jestem w sumie na biezaco:)))
    pozdrawiam

Malgon
    Participant

magdin

jak pociecha sie chowa?

mam krotkie pytanko: jak dlugo trzeba byc zatrudnionym bezposrednio przez pracodawce by przyslugiwal SMP?

Dzieki.

magdin
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

magdin

jak pociecha sie chowa?

mam krotkie pytanko: jak dlugo trzeba byc zatrudnionym bezposrednio przez pracodawce by przyslugiwal SMP?

Dzieki.

A dziekuje, calkiem calkiem.dzis Kubus dobil do 8 kilo 🙂
    trzeba pracowac 26tygodni.Tylko trzeba tez pamietac ze agencja nie jest traktowana jako pracodawca, ale na szczescie jest wyjscie awaryjne czyli MA.
    pozdrawiam:)

http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/statutory_maternity_pay.asp

Malgon
    Participant

dzieki bardzo za info.

6miesiecy troche dluuugo.
    Szkoda, ze czas przepracowany nie przechodzi z poprzednich pracodawcow jak niewykorzystane minuty , haha 😉
    Ja mam przepracowane kilka lat, a chcialabym niedlugo zmienic prace i bobaska urodzic, a tak sie nie da od razu ….

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

… chcialabym niedlugo bobaska urodzic, a tak sie nie da od razu ….

No jasne że nie od razu, trzeba jakieś 9 miesięcy odczekać 🙂
    Czyli wynika z tego że możesz spokojnie zmieniać pracę i tak zdążysz się załapać.
    A jak jakimś cudem się nie załapiesz to jak już wspomniano zawsze przysługuje ci maternity allowance które jest chyba tylko minimalnie mniej korzystne od smp więc nie bój żaby

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.