Strona główna › Działy › Hyde Park › Harrogate
niedlugo przyjezdzam do Harrogate do pracy czy ktos wie jak tam jest.
Ulubione miejsce emerytów z północnej Anglii 🙂
Jest to miasteczko położone niedaleko miasta York , głównie uważane jest za świetny teren rekreacyjny, łatwo można znaleźć pracę, moja mama wyjeżdża tam we wrześniu 😉 A ja jadę po gimnazjum czyli za rok :P:)
jakby co > evie90@op.pl
Polecam Harrogate – mieszkam tu od kilku miesiecy i nie ma zadnych problemow z zalatwieniem dobrej pracy jesli zna sie chociaz podstawy angielskiego. Chetnie podpowiem miejsca 🙂
Pozdrawiam
cos jak kurort, bardzo drogie mieszkania!!!
Polecam Harrogate – mieszkam tu od kilku miesiecy i nie ma zadnych problemow z zalatwieniem dobrej pracy jesli zna sie chociaz podstawy angielskiego. Chetnie podpowiem miejsca 🙂
Pozdrawiam
czesc! mozesz uchylic rabka tajemnicy? wlasnie jestem w harrogate…i chcialbym cos znalezc, na poczatek nie musza to byc kokosy. Z gory dziekuje
”Roy” wrote:Polecam Harrogate – mieszkam tu od kilku miesiecy i nie ma zadnych problemow z zalatwieniem dobrej pracy jesli zna sie chociaz podstawy angielskiego. Chetnie podpowiem miejsca 🙂
Pozdrawiam
czesc! mozesz uchylic rabka tajemnicy? wlasnie jestem w harrogate…i chcialbym cos znalezc, na poczatek nie musza to byc kokosy. Z gory dziekuje[/quoteclostridium@poczta.onet.pl
czesc! mozesz uchylic rabka tajemnicy? wlasnie jestem w harrogate…i chcialbym cos znalezc, na poczatek nie musza to byc kokosy
No tak, kokosy to ciężko tam znaleźć, prędzej gdzieś na Polinezji 🙂
Ja robiłem kiedyś w pakowalni Morrisona we Flaxby (kilka mil w kier. na York), chyba ciągle jest tam wielu Polaków
Witam Yasminę i pozostałych Kolegów
Nie zauważyłem, że ktoś na forum już „założył” temat Harrogate i wprowadziłem podobny. Ja także wybieram się tam do pracy. W moim „temacie” na razie cisza. Z tego co widzę, to u Ciebie też nie zadużo odpowiedzi. Ciekaw jestem, czy jedziemy do tego samego pracodawcy.
Proszę Cię o kontakt prywatny – mirekadamowski@op.pl
Na razie przejrzałem większość stron, w których Harrogate lub North Yorkshire się pojawia. Z tego wszystkiego na razie wynika, że to coś w rodzaju skrzyżowania Ciechocinka z Pałacem Kultury i Nauki (mają wspaniałe centrum konferencyjne). Wokół piękne krajobrazy. Samo miasto też wygląda bardzo zachęcająco. Natomiast brakuje mi – rozumiem, że tobie także – informacji bardziej konkretnych. Albo pojedziemy i przekonamy się na własnej skórze albo Uczestnicy tego forum podeprą nas jakąś poradą.
Pozdrawiam
Mirek
Sory ale nie rozumiem jakiej porady oczekujesz.
Sory ale nie rozumiem jakiej porady oczekujesz.
Domyślam się, że to pytanie o rodzaj porady skierował Kolega do mnie (Mirek). Jeśli do Jasminy, to przepraszam, że się „wtrancam”. Cóż – nie oczekuję przepisu na zupę pod tytułem „wszystko, co trzeba wiedzieć by być w Harrrogate szczęśliwym i bogatym” – natomiast ktoś, kto pracował i mieszkał w Harrogate, zwłaszcza jeśli pracował w szeroko pojętej opiece – z pewnością swoimi refleksjami czy wspomnieniami mógłby wzbogacić moje pojęcie na ten temat.
Z tego co zauważyłem, to Wasze forum jest dość elitarne i raczej nieczęsto wchodzi tu ktoś z zewnątrz. Nie wiem, zatem, czy taka osoba o jakiej wyżej wspomniałem trafi tutaj i przeczyta to, co ja i Jasmina napisaliśmy
Pozdrawiam serdecznie
Mirek
Pozwolę sobie nie zgodzić się z opinią, że Forum jest 'elitarne’. Każdy może tu wejść i pisać to, co się Mike’owi podoba 🙂 😀
Z tego co zauważyłem, to Wasze forum jest dość elitarne i raczej nieczęsto wchodzi tu ktoś z zewnątrz.
ROTFL MAAAAAAAX!!!!
Rozwaliles mnie Mirek tym stwierdzeniem. Poziom nasycenia postami jednorazowymi i/lub od „gosci” na tym forum jest niespotykany (no moze poza forum Onet), co prowadzi do logicznego wniosku, ze jest mu daleko do elitarnosci.
Jak Mike wprowadzi wymog zlozenia podania wraz z 3 zdjeciami oraz rekomendacjami 5 aktywnych czlonkow Forum, mozemy pogadac o „elitarnosci”.
Mam nadzieje, ze nie to jedno z tych „trudnych” slow 😈
Pozdrawiam,
R
”Anonymous” wrote:Z tego co zauważyłem, to Wasze forum jest dość elitarne i raczej nieczęsto wchodzi tu ktoś z zewnątrz.
ROTFL MAAAAAAAX!!!!
Rozwaliles mnie Mirek tym stwierdzeniem. Poziom nasycenia postami jednorazowymi i/lub od „gosci” na tym forum jest niespotykany (no moze poza forum Onet), co prowadzi do logicznego wniosku, ze jest mu daleko do elitarnosci.
Jak Mike wprowadzi wymog zlozenia podania wraz z 3 zdjeciami oraz rekomendacjami 5 aktywnych czlonkow Forum, mozemy pogadac o „elitarnosci”.
Mam nadzieje, ze nie to jedno z tych „trudnych” slow 😈
Pozdrawiam,
R[/quote]
Koledzy!
Naprawdę nie jestem sztywniakiem. I naprawdę moja opinia o Waszym Forum jest dobra, jeśli nie bardzo dobra. Pisząc o elitarności nie miałem na myśli żadnych pejoratywnych odpowiedników tego słowa, jeśli takie w ogóle są. Ale być może niewłaściwie się wysłowiłem – przepraszam. Czy jednak nie za bardzo odezwał się stół od moich nożyc? Reakcja chyba powinna być ekwiwalentem wywołującego ją impulsu bądź zachowania. Co do trudnych słów, to nie używam ich na tym forum, choć parę by się znalazło pod czaszką.
Będę się starał lepiej dobierać słowa, a Was proszę o więcej elastyczności w ich interpretacji. Serdecznie wszystkich pozdrawiam
A niezależnie od tego wciąż z ciekawością będę odwiedzał Wasze Forum i być może będę miał szczęście przeczytać coś ciekawego o Harrogate, Leeds i innych miastach tamtego regionu
Mirek
Pozdrawiam
Dobra praca – podstawy angielskiego? Polecam ?????? Skad ty sie wziales? Co ty sprzedajesz?????? kogo chcesz naciagnac?
Mieszkania drogie jak w Londynie, kasa jak wszedzie, bardzo ladne miasto nic poza tym do polecania. Brak przemyslu poza (turystycznym), drogo jak jasna cholera!!! A prace jak masz znalesc to znajdziesz a jak nie to nie! zreszta jak wszedzie
Bart