Strona główna Działy Dziecko Szkoła podstawowa

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam
    Moja kolezanka przyjezdza do Leeds do pracy. Chciala by przyjechac z 6-letnim synem. Moze przyjechac dopiero 25 sierpnia. I tu pojawia sie problem syn nie zna angielskiego. Czy jest jakas szanasa na znalezienie szkoly tak pozno i czy jest jakas szkola gdzie moze uczyc sie dziecko bez angielskiego? W ogole co powinna wiedziec i co powinna zabrac z Polski?

Anonim
    Gość

Niestety w Anglii dzieciaki uczą się po angielsku 🙂
    Trzeba rzucić małego na głęboką wodę, a nauczy się pływać, jeżeli rozumiesz co mam na myśli.
    Zapisać dziecko do szkoły nie problem, żadnych papierów nie potrzeba.
    Btw. przy kościele polskim jest szkółka sobotnia.

Kaliko
    Participant

Po pierwsze troche pózno z tá szkola,ale to nic najlepiej jest wybrac szkole, ktora jest najblizej miejsca zamieszkania-tam dziecko zawsze ma pierwszenstwo w przyjeciu. Nalezy zglosic ze dziecko nie zna angielskiego a szkola zapewni nauczyciela mowiacego po polsku ktory pomoze uzupelnic braki!!!!! Nie straszyc mi tu ludzi!!!!!Dzieci maja zdolnosc przyswajania wiedzy w tepie bardzo szybkim wiec nie ma sie czym martwic. I tylko ktos kto nie ma dzieci moze stwierdzic, ze dziecko rzuca sie na gleboka wode w wieku 6 lat.

woyth
    Członek

Wydaje mnie sie ze kolega v-tec jednak posiada dzieciaczki wnosze tak na podstawie naszej dawnej dyskusji na temat soczkow Kubus (w niedziele mialem okazje spozyc Kubusia bananowo-dalej nie pamietam za 80p no mniodzio musze powiedziec nabyty niestety w tym samym miejscu gdzie niestety trudno sie dostac jesli mieszka sie w Leeds).

Pozdrawiam

Kaliko
    Participant

Wiem wlasnie sie doczytalam. Jednak jestem lekko przerazona ta opinia!!!!! Przeciez szkoly zapewniaja gadajacego po polsku!

Anonim
    Gość

Rzeczywiście, potomstwo posiadam w liczbie 3 😕
    Co do polskojęzycznej pomocy w szkole zgadza się, jednakowoż do moich dzieci ta pomoc przychodzi 1x w tygodniu na 1 godzinę (elsewhere może byc inaczej).
    Czyli jednak większość czasu spędzonego w szkole opiera sie na angielskim.
    Sory za to że cię przestraszyłem Kaliko, ale czy naprawdę uważasz naukę pływania za coś strasznego ❓
    Btw. nauka w Anglii jest bezpłatna nie tylko z nazwy, tzn. wszystkie podręczniki itp. zapewnia szkoła (gratis). Jedyny wydatek to obowiązkowy mundurek z logo szkoły i strój do PE, czyli wf. (Kaliko wiem, że to wiesz, ale może inni zainteresowani nie wiedzą 🙂 )

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.