Strona główna Działy Finanse Jak robic by nic nie robic i duzo zarobic?

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Hey
    Mam pytanie. w koncu jestesmy polakami – kombinatorami.

Znalazl ktos jakies fajny sposob na zarobienie szybko duzej kasy?

Chetnie poznal byl techniki omijania placenia podatku, taniego ubezpieczenia na samochod i innych ciekawych rzeczy. 🙂

podzielcie sie radami i pomyslami.

Pabloo
    Członek

sposób na stałą i dużą kasę:
    – kup mieszkania i wynajmuj je
    – zainwestuj w akcje
    – wykup jednostki funduszy inwestycyjnych i żyj z odsetek
    – otwórz firmę, wynajmij managera i raz w miesiącu sprawdzaj, czy firma ma zysk

jeśli chcesz więcej pomysłów przeczytaj książki Roberta Kiyosaki’ego (zacznij od „Bogaty ojciec, biedny ojciec”)

Zmień myślenie, przecież już nie musisz ukrywać dochodów, szara strefa nie ma sensu, bo podatki są względnie niskie.

Socjal i wysokie podatki zniszczyły już pewien kraj, nie życz naszego losu brytolom.
    [/color:7aa8104334]

Anonim
    Gość

firme juz mam
    a z mieszkaniem kombinuje od nowego roku
    bo dowiedzialem sie ze z samego gruntu zyskuje 6000 gbp rocznie … bo cena idzie w gore… to usredniony kurs, wiec warto nawet wziasc mortgage.
    Tylko ze nie kazdy dostanie pozyczke na dom…. ale chyba znalalzlem sposob.

Anonim
    Gość
    ”Anonymous” wrote:

firme juz mam
    a z mieszkaniem kombinuje od nowego roku
    bo dowiedzialem sie ze z samego gruntu zyskuje 6000 gbp rocznie … bo cena idzie w gore… to usredniony kurs, wiec warto nawet wziasc mortgage.
    Tylko ze nie kazdy dostanie pozyczke na dom…. ale chyba znalalzlem sposob.

Uważaj żebyś się nie przeliczył, bo ostatnio ceny nieruchomości lekko spadły…
    Wydaje się, że 'górkę’ cenową mamy już za sobą.

Co do hipoteki (mortgage) to od razu zapomnij jeżeli nie mieszkasz w Anglii od co najmniej 5 lat i wcześniej nie wziąłeś co najmniej jednego dużego kredytu (np. na samochód) i nie spłaciłeś go w terminie.

Unikanie podatku – bardzo proste, postaraj się zarabiać nie więcej niż 5000 funtów rocznie, nic nie zapłacisz i dostaniesz jeszcze duży Tax Credit.

Tanie ubezpieczenie samochodu – polecam http://www.churchill.co.uk , sam korzystam, chyba najtaniej w kraju.

Kaliko
    Participant

ozen sie z bogata angielka, nic nie bedziesz musial robic.
    Nie chce slyszec o brzydkich angielkach zapraszam do Brampton na baletach szczenusia mi pospadala jakie sztuki laza rasowe angielki i ladne jak tralala.

Anonim
    Gość

podzielcie sie radami i pomyslami.[/quote]najlepiej zrob ogloszenie w metro dla starych angielek i puszczaj sie za kase ponoc daja 100 gb za godzine powodzenia[/quote

A z klapsem to ile wezme?

Anonim
    Gość

Z tym mortgage to bzdura, wcale nie musisz czekać 5 lat. Właśnie kupiliśmy dom na kredyt i nikt nam nie robił trudności, wręcz przeciwnie większość banków się o nas biła.
    Musisz mieć tylko legalne dochody, wysokość mortgage o który możesz się starać to 3,5 raza twoich rocznych zarobków. Jeśli występujesz o kredyt razem z żoną to 2.8 razy wasz wspólny roczny dochód.
    Problem to znaleźć coś w rozsądnej cenie, zwykle okazje znikają w ciągu tygodnia no i trzeba uważać na agencje nieruchomości bo lubią robić różne szwindle.
    Więcej pytań? Chętnie odpowiem bo właśnie mamy za sobą pół roczną drogę przez mękę, ale dom wreszcie kupiliśmy, a nie ma to jak być na swoim.
    Pozdrawiam

Anonim
    Gość

No cóż, jako że nie spotkałem jeszcze nieruchomości wartej mniej niż 100k, to znaczy, że zarabiasz minimum 30k rocznie. 😯 Gratuluję! Nic dziwnego, że banki o ciebie walczą. Mnie tam dalego do ciebie, i chyba większości forumowiczów także. Ale nawet ty nie dostałbyś hipoteki bez porządnej historii kredytowej, bez tego nie kupisz nawet telewizora za 300 funtów na raty 🙁

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

No cóż, jako że nie spotkałem jeszcze nieruchomości wartej mniej niż 100k

A ja az 214 i to tylko u jednego agenta 😆

http://www.vebra.com/home/solex/results.asp?list=0&fid=11020&ord=undefined&bid=0&dbt=1&p=1&asv=undefined&cur=GBP&thu=undefined&vto=undefined&nba=1&vtourlist=0&fea=0

Pozdrawiam,
    R

Anonim
    Gość

zawsze możesz zostać męską dziwką i gayem i odwożyć burdel duża kasa pedale

😀

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    me wrote:

zawsze możesz zostać męską dziwką i gayem i odwożyć burdel duża kasa pedale

😀

Jak chcesz obrazac innych, kołku, to zadbaj, aby twoje IP nie bylo widoczne 😆

Anonim
    Gość

Radosc wrote:

Jak chcesz obrazac innych, kołku, to zadbaj, aby twoje IP nie bylo widoczne 😆

Jeżeli to nie tajemnica, opowiedz jak widzisz jego IP ❓
    (just curious)

Radosc
    Członek

Kwestia softwaru oraz malych zdolnosci 😈

Anonim
    Gość

Radosc wrote:

Kwestia softwaru oraz malych zdolnosci 😈

No chyba, że te zdolności obejmują znajomość z Mike’m 🙂

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.