Strona główna › Działy › Praca › praca w hotelu w Leeds
Hej chciałam prosić o te adresy hoteli, tzn. stron internetowych żeby wysłać tam CV w sprawie pracy a nie zarezerwować hotel:)
Dzieki z góry za info
Hotele niekoniecznie w Leeds ale pare pozytecznych linkow
http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=335&highlight=
Hotele w Leeds
http://www.city-visitor.com/leeds/hotels.html
Pozyteczna wyszukiwarka
http://www.google.co.uk
Pozyteczna stronka ze slownikiem
http://www.ling.pl/ling/content.php4?name=find.php
Pozdrawiam
Pozytecznych poszukiwan 8)
tez se pozwole zapodac linkiem w stylu fatamorganowskiego przegladu prasy.. 😀
To fakt że hotele oferują na ogół minimalne stawki. Biorą Ł60-120 za pokój, a pokojówka dostaje całe Ł2 za to że po gościu posprząta… Ale niestety tak długo jak płacą minimum wage i nie oszukują na godzinach jest to legalne, a komu się to nie podoba nie musi pracować w hotelu. Natomiast to że jakoby za zapisanie się do związków można wylecieć z pracy to bzdura (autor chyba miał na myśli sytuację w Polsce 😉 ), lista członków związku jest poufna i zakład nie wie kto jest w związkach.
holera jasna i nic nie mozna zrobic? zasuwam na barze 8h /dz. w kontrakcie mam 20h/tyg rszta nadgodziny-20h a stawka podstawowa 5.05. z czego nadgodzin nie rozliczają w pełni – 10 h przechodzi na nast.mc…mam dosc bo te 10h=to czego mi brak do konca mca a wypracowałam to…powinno sie cos z tym zroic pieprzone hotele ostatnio usłyszałam od managera ze powinnam liczyc do 10ciu lub nauczyc sie ze tu wszyscy sa usmiechnietymi aktorami-poszaleli czy co?
mgr A.T. a robi to na barze 8h dziennie, nie umie liczyc do 10 i nie wie jak sie pisze cholera.. kogo teraz te szkoly wypuszczaja..? 😈
[quote:f25c89930e]ze tu wszyscy sa usmiechnietymi aktorami[/quote]
wyjatkowo szczera uwaga, jak to byl angol
a zrobic cos z tym mozesz, jasne. musisz tylko odpowiedziec sobie na bardzo wazne pytanie – jak bardzo chcesz szukac nowej pracy? 🙂
holera jasna i nic nie mozna zrobic? zasuwam na barze 8h /dz. w kontrakcie mam 20h/tyg rszta nadgodziny-20h a stawka podstawowa 5.05. z czego nadgodzin nie rozliczają w pełni – 10 h przechodzi na nast.mc…mam dosc bo te 10h=to czego mi brak do konca mca a wypracowałam to…powinno sie cos z tym zroic pieprzone hotele ostatnio usłyszałam od managera ze powinnam liczyc do 10ciu lub nauczyc sie ze tu wszyscy sa usmiechnietymi aktorami-poszaleli czy co?
ja kiedys pracowalam w restauracji tez uslyszaalam od sweojego szefa(rodowitego anglika) teskt w stylu wazne by sie usmiechac…nic innego nie tak bardzo nie liczylo, nie wazne co by sie dzialo wazne by kazdy sie ladnie usmiechal i gral jakiegos glupka…
efekt: dlugo tam nie popracowalam…nie dlatego ze nie lubie sie usmiechac ale nie lubie robic dobrej miny do zlej gry…
dzieki Gonia , codzienniewysyłam z 50 maili a ty Jackyl mnie nie wk… bo w Polsce za barem nie zarobiłabym 4500 tys złotych czyż nie??? mgr mam i wiem co dalej.póki marzenia się nie realizują customer service w hotelu z ussiness clients mi odpowiada, a nóż widelec przystojny Hiszpan jak księżniczkę mnie porwie ( podobno praca dla polaków w hiszp. juz kwitnie)nie czepiaj się gramatyki bo to jest żartcholera- holera ( tak jak w uk cooltura -culture) ponimajesz????czy jaśniej ci trzeba jak chłopie na miedzy?przeczytaj "żarty językowe" pana prf Bralczyka u niego pisałam pracę ,cheers
dzieki Gonia , codzienniewysyłam z 50 maili a ty Jackyl mnie nie wk… bo w Polsce za barem nie zarobiłabym 4500 tys złotych czyż nie??? mgr mam i wiem co dalej.póki marzenia się nie realizują customer service w hotelu z ussiness clients mi odpowiada, a nóż widelec przystojny Hiszpan jak księżniczkę mnie porwie ( podobno praca dla polaków w hiszp. juz kwitnie)nie czepiaj się gramatyki bo to jest żartcholera- holera ( tak jak w uk cooltura -culture) ponimajesz????czy jaśniej ci trzeba jak chłopie na miedzy?przeczytaj "żarty językowe" pana prf Bralczyka u niego pisałam pracę ,cheers
oj jasniej, jasniej potrzeba.. ale komu 😛
sama sie dziewcze drogie nie wk.. bo Ty myslisz ze ja nie wiem jak tu jest? myslisz ze ja tu robie to co chcialbym 🙂 i jakbys nie zauwazyla to cale moje czepianie samo w sobie bylo zartem.. 😛 bo tak w ogole to bylo na barze a nie za, ehh.. 😛
i szczerze mowiac o ile rozumiem jak to nazywasz zart coolturowy (polegajacy na zastapieniu jednej czesci wyrazu innym calym wyrazem o identycznej fonetyce jak zastapiony fragment.. ktory to wyraz swoim znaczeniem nadaje tryche inny odbior wyrazu glownego.. :)) to jakos tego Twojego cholera zartu (ktory polega na..??? ) nie kumam.. ktokolwiek? help! 😛
i jak bralczyk jest piewca takich zartow jezykowych to juz wole zarty bagginsa, kunegundy czy nawet spokusia 🙂
PS: "czy jaśniej ci trzeba jak chłopie na miedzy?" – czyzbym odkryl kolejny zart..? chlopie – chlopu.. dowcipnas, really :)))))))))
widzę, że czepianie się sprwia ci ogromną przyjemność a myślę że takie portale powstają by się wspierać , no cóż … poprostu nie pisz więcej do mnie lub nie odp.na moje posty, ok? thx
(z h (ch) olerą jak z h(ch)ujem teraz lepiej ?)
no coz, malo widzisz 🙂 a ja widze to co widze i w ogole sie nie wstydze 😛
szkoda ze zartu nie wytlumaczylas tylko… 😛
(moze Tobie lepiej, mi faktycznie przyszlo do glowy takie porownanie do wszedobylskich h***w zamiast poprawnych gramatycznie ch***w bedacych wynikiem edukacji autorow owych flamastrowo graffitowych tworczosci, ale uznalem, iz to zbyt proste i wulgarne by o tym tu wspominac.. ale widocznie sie mylilem 🙂 i jak juz pytasz – mi wcale nie lepiej w tym temacie :))
ok… trafiła kosa na kamień…heh jaki ty jesteś znak zodiaku tupet masz droczyńco … 😆
Ach i "zza winkla" znaczy Śląsk w twoim języku?
pozdro.
ok.. beda iskry? 😈
i teraz nagle znawczyni astrologii? 😀 a zgadnij.. 🙂
w moim jezyku znaczy to pewnie to samo co w Twoim, a jezeli w ten subtelny sposob pragniesz poznac miejsce ktore mnie wydalilo.. to caly bajer polega na tym ze to samo 😀
buziaczki 😛
[quote:34ee8c87a6]Agnest7 napisał:
oj jasniej, jasniej potrzeba.. ale komu 😛
sama sie dziewcze drogie nie wk.. bo Ty myslisz ze ja nie wiem jak tu jest? myslisz ze ja tu robie to co chcialbym 🙂 i jakbys nie zauwazyla to cale moje czepianie samo w sobie bylo zartem.. 😛 bo tak w ogole to bylo na barze a nie za, ehh.. 😛
i szczerze mowiac o ile rozumiem jak to nazywasz zart coolturowy (polegajacy na zastapieniu jednej czesci wyrazu innym calym wyrazem o identycznej fonetyce jak zastapiony fragment.. ktory to wyraz swoim znaczeniem nadaje tryche inny odbior wyrazu glownego.. :)) to jakos tego Twojego cholera zartu (ktory polega na..??? ) nie kumam.. ktokolwiek? help! 😛
i jak bralczyk jest piewca takich zartow jezykowych to juz wole zarty bagginsa, kunegundy czy nawet spokusia 🙂
PS: "czy jaśniej ci trzeba jak chłopie na miedzy?" – czyzbym odkryl kolejny zart..? chlopie – chlopu.. dowcipnas, really :)))))))))[/quote],
Dzieki Jakcyl :D.
No niestety po studiach pod kierunkiem szanowanego pana profesora od zartow pozostaje tylko praca w hotelu i szerzenie dowcipow wsrod angielskiej choloty 🙂 (wezykiem Jasiu wezykiem!),
Pozdro
jak sie zalapac do pracy w hotelu w leeds?? sa jakies strony www, agencje,czy tylko 'door to dor’??