Strona główna Działy Finanse Anglia ?? a może Irlandia ??

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    gogi
    Participant

Witam wszystkich 😀
    Tym razem juz nie o finansach 😉
    Czy ktoś z Was mial kiedys dylemat czy tez zastanawial sie czy wyjechac do Irlandii czy do Anglii ??
    Jakie znacie plusy i minusy ?? Czy bedac juz zainstalowanym w Angii nie pomysleliscie sobie – kurcze a moze jednak Irlandia ?? a moze- nooo dobry wybór ta Anglia 😉
    Baaaardzo jestem ciekawa co sądzicie na ten temat 😆

Pozdrawiam
    Gosia 8)

Pabloo
    Członek

Wydaje mi się, ze formalności w UK są łatwiejsze do przejścia.
    HO, NIN, DVLA – po prostu wrzucasz w kopertę dokumenty i za jakiś czas masz co chcesz, w Irlandii jest inaczej.
    [/color:5918c97688]

Anonim
    Gość

To znaczy, że w Irlandii jest większa biurokracja ?? Inaczej znaczy się jak ?? Tam ponoć wystarczy jedynie numer PPS i to wszystko 😳 ale oczywiście mogę się mylić … jestem na etapie gromadzenia informacji 😀

hosi
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pabloo wrote:

Wydaje mi się, ze formalności w UK są łatwiejsze do przejścia.
    HO, NIN, DVLA – po prostu wrzucasz w kopertę dokumenty i za jakiś czas masz co chcesz, w Irlandii jest inaczej.
    [/color:c82b3c6f3e]

Mozesz rozwinac mysl?

Pabloo
    Członek

Moja opinia wynika z rozmów z polakami, którzy narzekali na koniecznośc stania w długich kolejkach razem z nie zawsze ładnie pachnącymi przedstawicielami innych narodowości, na obowiązek przedłużania — (nie pamiętam nazwy tego dokumentu) i właśnie biurokrację.
    To jeden z powodów, dla których postanowiłem wyjechać jednak do Anglii
    [/color:13ed413f2f]

Anonim
    Gość

http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2800223.html
    Mnie sie podobne przygody tutaj nie przytrafiały… 🙂
    Zjednoczone Królestwo górą ❗

Anonim
    Gość

Przypomniałem sobie, że moim teamleaderem w pierwszej pracy w Anglii był Irlandczyk. Po miesiącu zwolnił mnie pod pretekstem, że dwukrotnie się spóźniłem – raz 3 i raz 2 minuty (dojeżdżałem wtedy autobusem to dlatego). I w ogóle był nieprzyjemny, Anglicy też go nie lubili. Jednym słowem – f**k the f**ken Irishmen ❗ 😈

Anonim
    Gość

Witam! Pracowałem w Irlandii przez około rok i jestem teraz od około 6miesiecy w okolicach leeds. Jeżeli chodzi o biurokracje totalna bzdura w Irlandii w przeciwieństwie do Anglii nie ma biurokracji w ogóle PPS number to 2 tygodnie czekania, dużo niższe podatki, dużo tańsze mieszkania (może nie wliczając dublina i cork) zarobki podobne ale w Irlandii łatwiej i więcej da się oszczędzić. Irlandczycy są przyjaźni a może nawet za bardzo przyjaźni (przestrzegam przed pedałami) w Irlandii transport publiczny jest bardzo nędzny i wszędzie jest daleko. W Anglii nie pada tak bardzo i lepiej się żyje.
    Podsumowując jeżeli po pieniądze i na kilka miesięcy Irlandia na dłużej Anglia
    Tomek

Kaliko
    Participant

wystarczy spojrzec na mape IRLANDIA jest cudowna dla lubiacych widoki skaly itp. gorzej z reszta warto jechac tam pozwiedzac nie pracowac i zyc no chyba ze sie dobrze trafi jak wszedzie.

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.