Strona główna Działy Mieszkanie Opinie o agencjach mieszkaniowych w Leeds

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

mieszkam od 4lat z rodzina w Anglii , w przyszlym miesiacu chcialbym sie przeniesc do Leeds, potrzebuje info na temat mieszkania ( cena – 2-3 bedroom ) i w jakiej dzielnicy najlepiej je wynajac ?

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    daniel wrote:

mieszkam od 4lat z rodzina w Anglii , w przyszlym miesiacu chcialbym sie przeniesc do Leeds, potrzebuje info na temat mieszkania ( cena – 2-3 bedroom ) i w jakiej dzielnicy najlepiej je wynajac ?

To Ty jeszcze polski pamietasz ??!!! 😉 😆 Zartuje….
    Poszperaj w linku na stronie glownej, tam znajdziesz namiary na kilka agencji + wlacz opcje Szukaj na forum. Tez kilka linkow sie trafi.
    Z agencji, ktora moge polecic to: http://www.linleyandsimpson.co.uk
    A ceny: wszystko zalezy od tego jakie masz wymagania (za 1000 funtow tez cos znajdziesz ;)), ale cenowo jest blizej Sheffield niz do Londynu.
    Poszukaj tej w ogolnoangielskich agencjach.
    Pozdrawiam,
    R

woyth
    Członek

Sprobuj tez
    http://www.rightmove.co.uk/

POWODZENIA

wfh99
    Członek

Szukam dobrej sprawdzonej agencji w ktorej mozna wynajac dom.

Radosc
    Członek

Hej,

Polecam linley&simpson:

http://www.linleyandsimpson.co.uk/

Sensowna cena za ich usluge i dobra obsluga (przynajmniej w Horsforth).

Inne, ktore slyszalem, ze sa OK:
    http://www.manningstainton.co.uk/
    http://www.rightmove.co.uk/
    http://www.sequencehome.co.uk/aboutus.asp?idpage=60

Pozdrawiam,
    R

Arek
    Participant

czy ktos zna jakies agencje przez ktore mozna wynajac mieszkanie albo domek?(nie drogie)

turpis
    Członek

Mnie tez poniekąd interesuje ten temat- chociaż był juz poruszany w wielu innych wątkach.
    Ale szczerze mówiąc niewiele się dowiedziałem. A chciałbym wiedzieć np. która agencja jest tania (ale jednocześnie dobra) i posiada w swojej ofercie małe mieszkanka (flat) za cenę powiedzmy < 250GBR.
    Dowiedziałem się ostatnio ze lepiej jest wynająć mieszkanko u osoby prywatnej (zajmującej się wynajmem mieszkań) niż w agencji.
    Jaka jest prawda?

mariola.g
    Członek

jak ktos zna takie osoby niech prosze poda numer telefonu tez slyszalam ze u nich jest tanio

Wareq
    Członek

Witam !

Prawie kazdy Polak mieszkajacy w Angli/Leeds wynajmuje chate… prosze o podanie adresow agencji wartych uwagi.
    Szukam lokalu z 3-4 sypialniami, zalezy mi na w miare dobrych warunkach ( bez grzybow na scianach ) i niewygorowanej cenie.
    Z gory dzieki za wszelkie adresy.

pozdrawiam
    WAREQ

ScOOrK
    Członek

Osobiscie radze szukac samemu, a nie przez agencje.

ScOOrK
    Członek

Nie znam az tak tanio, znam raczej drogo – jak na standard "bez agencji" – ale za to jaki standard w srodku 😀 WSZYSTKO nowe. 😀

A powaznie to proponuje poszukac czegos na wlasna reke, a jak ktos chce mieszkanko to odsylam do wlasciciela KASA shopu, ktory jest bratem pana do ktorego chcialem skierowac – nie tanio, ale fajnie – gdzie jest KASA kazdy wie, a jak nie wie, to strona glowna (leeds.pl) podpowie. 😀
    Cos tu sie chyba rymuje??

Pozdrawiam Wszystkich!!

kunegunda
    Participant

Tanio i ladne nie idzie w parze

Moim zdanie lepiej wynajac od agencji

fatamorgana
    Participant

Wynajem od prywatnego Landlorda/Lady ma tę zaletę, że można ponegocjować i dogadać się w szczegółach, co jest trudniejsze w agencji, bo tam mają ustalone reguły dla wszystkich równo.
    Poza tym, dobre relacje z takim właścicielem raczej dają więcej niż z firmą.
    Myślę tu o dobrej komitywie i zaprzyjaźnieniu się, jak to jest u mnie, co bardzo procentuje cały czas…

Ania M..
    Participant

Witam, czy ktos moze doradzic na co uwazac szukajac mieszkania po przyjedzie do Leeds, czy lepiej szukac u oglaszajacych sie Polakow czy moze u Anglikow. Milo byloby liczyc na rodakow, ale slyszalam, ze roznie bywa:( Mam nadzieje, ze jednak spotkam tych uczciwych. A co zrobic w sytuacji awaryjnej ze w dniu przyjazdu nie znajdzie sie mieszkania, czy hostel to dobry pomysl? Przepraszam jesli moj problem byl na forum, jestem nowa wiec prosze o wyrozumialosc:)

Serdeczne pozdrowienia

ScOOrK
    Członek

Ogolnie powiem tak, lepiej znalezc sobie nocleg na 5-8 dni od razu, bo wynajecie mieszkania to nie zabawa na jeden dzien bo potem mozna dluuugo sie meczyc, albo stracic kase. Jak nie masz gdzie sie zatrzymac to znajdz kogos kto Ci nakreci mieszkanie zanim przyjedziesz, tak zebys mogla wprowadzic sie od razu. I w twoim przypadku uwazam ze lepiej bedzie Ci wynajac dom z prywatnego ogloszenia, niz agencji (i naprawde uwazaj na pOLACZKOW, lepiej anglik. Musisz sie zastanowic, ile osob bedzie z Toba mieszkalo, czy masz zamiar podnajac komus pokoj (czasem tak jest lepiej jesli trafia sie dobra oferta), ile mozesz realnie placic czynszu (ja wiem ze kazdy chce placic 100 funtow za 7 sypialniowy dom 😀 ), w jakiej chcialabys mieszkac dzielnicy (na ogol te lepsze sa dalej od centrum, ale jesli masz auto…), jak wysoki bond mozesz zaplacic (na ogol 125% ceny domu/mieszkania za miesiac – chociaz zdarza sie 100% tej ceny) i jak dlugo chcesz mieszkac pod takim adresem (3,6,12,18 miesiecy). Absolutnie nie plac nikomu za pomoc i nie dawaj nikomu pieniedzy – sama plac za wszystko (nie bierz ze soba pieniedzy – obejrzyj, dogadaj sie i dopiero wroc z pieniedzmi – jesli kto chce ci "pomoc" upewnij sie ze ma dobre zamiary (chocby popros o dowod tozsamosci – jesli nie chce Cie oszukac, to nie bedzie mial problemu z udowodnieniem tozsamosci (a w razie czego wiesz kto to) i najlepiej nie idz nigdzie sama) Powodzenia.

Pozdrawiam Wszystkich!!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.