Strona główna › Działy › Hyde Park › co Was wkurza w tym poganskim kraju ;)
taaa… mnie tutaj rowniez b. dobrze sie zyje, ale jest jedna rzecz ktorej pojac nie potrafie. Cywilizowany kraj, ale normalnych kranow zrobic nie potrafia!
🙄
Ja mam normalne 🙂 -pewnie z importu 😀
Co mnie wkurza hmmm ???
Mysle ze jest tu wiele wkurzajacych mnie rzeczy na poczatku mocna dal mi „popalic” ten ich kran a raczej 2 pamietam jak przeklinalem tego kto wymyslil ten glupi wynalazek hehe teraz juz sie przyzwyczailem 😛
Dalej idac to oczywiscie dresy , dresy idresy na ulicach normalnie nie moge tu caly narod pociska w dresach !!!!! i jeszcze naciagaja na dresy skarpetki (jak mi powiedzial jeden anglik robia to po to zeby sie wyrozniac ?!?!? – debilizm)
Dalej przeszkadza mi styl ubierania sie dziewczyn angielskich (nie wszystkich ale wiekszosci) no bo jak do krociotkiej spodniczki fajnej bluzeczki itp mozna zalozyc brudne porwane adidasy , przeciez to bazarem zalatuje hehe 🙂
Nastepnie nie podoba mi sie pseudo-kultura Polakow przybylch do UK ktorzy k…. i p….. rzucaja na lewo i prawo myslac ze sa jedynymi polakami w sklepie , na ulicy itp . Po prostu czasami przynosza wstyd nam wszystkim Polakom a ostatnio nie wiem moze tylko w moim miescie (Bradford) chamstwo mozna spotkac na kazdym rogu !!!
A i dodam co mi sie najbardzie podoba w „tym poganskim kraju” sa to oczywiscie POLSKIE DZIEWCZYNY – po prostu najpiekniejsze na swiecie !!!!!
A i do tego na + placa o niebo lepsza niz w Polsce.
Z gory dodam ze wszystkie plusy rownowazone sa przez minusy wiec ogolnie mi sie bardzo podoba …. bardzo przypierdziscie jest !!!!!
Przede wszystkim jesteście żałośni siląc się na tego rodzaju opinie i chaMSKIE wypowiedzi nt swojego kraju.W UK jesteście tylko tanią siłą roboczą -robolami i sługusami za psi grosz.Jeśli pln będzie w Polsce nadal
taki silny, to zarobicie tam grosze, ktore pewnie zdązycie przechulać a do Polski wrócicie ponuraki -z pustą kieszenią i znajomością angielskiego na poziomie brukowym -ciao
Zyczę dużo herbatki z mlekiem -rozjaśnia czaszkę !!!!!!!!!!!!!!
Przede wszystkim jesteście żałośni siląc się na tego rodzaju opinie i chaMSKIE wypowiedzi nt swojego kraju.W UK jesteście tylko tanią siłą roboczą -robolami i sługusami za psi grosz.Jeśli pln będzie w Polsce nadal
taki silny, to zarobicie tam grosze, ktore pewnie zdązycie przechulać a do Polski wrócicie ponuraki -z pustą kieszenią i znajomością angielskiego na poziomie brukowym -ciao
Najwidoczniej ty juz wrociles! 😈
wow, ale sie ubawilam na cholere mi polska telewizja jak mam was 😀
Co do taniej sily roboczej nie przypominam sobie zeby wszyscy byli tani i rozumcie to jak chcecie.
Ja powiem wam jak Ja widze Anglie, Anglia to moj dom, taka wyspa tyle ze wieksza od mojej. Urodzilam sie w Polsce na wyspie, która rózni sie bardzo mentalnoscia od reszty calego kraju. Dlatego, ze moje miasto to ziemie odzyskane. Zasiedlona wyspa zostala ludzmi z calej Polski, a wiec nie ma na mojej wyspie tradycji z przed stu i dwustu lat. Na mojej wyspie zawsze bylo duzo obcokrajowców, bowiem morze stalo sie zródlem utrzymania. Tak wiec kolorowe kredki mój drogi Scoork byly ze mna od zawsze. Zmieniajac miejsce zamieszkania na Anglie wcale nie z powodu braku pieniedzy a z milosci do mojego mezczyzny, który to pokochal Anglie i postanowil tu zostac, nie zmienilam nic w swoim zyciu. Bowiem to Ja zmieniam swoj maly swiat, a nie swiat zmienia mnie. Nadal zyje tak jak zylam do tej pory czyli mam przyjaciól co prawda nowych ale mam. Z tego co oferuja mi sklepy potrafie zrobic pyszne jedzonko, a ze nie ma wielu rzeczy cóz nie wazne sa inne. Anglia to mój dom. Moze za 10 lat bedzie to inny kraj. Jezeli potrafi sie byc sczesliwym to co to za róznica gdzie jestes i czy to takie wazne ze pub wyglada jak chlew. Ja tego nie widze podobnie jak oni bo Ja sie bawie w tym czasie a nie ogladam stan czystosci podlogi czy stolika. Nauczmy sie byc szcesliwi Polacy tego nie potrafia.
TO TY CZLOWIEKU JESTES ZALOSNY PISZAC TAKIE RZECZY. MOZE TY ZARABIASZ TAKIE PIENIADZE,ZE STAC CIE UTRZYMAC RODZINE,JECHAC NA WAKACJE,WYREMONTOWAC MIESZKANIE I NA WIELE INNYCH RZECZY O KTORYCH INNI MOGA TYLKO POMARZYC. WIEKSZOSCI POLAKOW NA TO NIE STAC,TYRAJA CALY MIESIAC ZA 750 ZLOTYCH I NIE STARCZA IM NAWET NA JEDZENIE,WIEC NIE OCENIAJ TAK LUDZI KTORZY WYJECHALI BO CHCIELI W KONCU GODNIE ZYC. TYMBARDZIEJ,ZE WCALE NIE ZARABIAJA TAM TAKICH GROSZY BO ZA MINIMALNA PENSJE MOZNA DOBRZE ZYC I JESZCZE COS ODLOZYC CO W POLSCE JEST NIEMOZLIWE. TAK NA KONIEC TO JESTEM CIEKAWA PO CO CZYTASZ FORUM DOTYCZACE POLAKOW MIESZKAJACYCH W ANGLII ,JEZELI MASZ TAKIE ZDANIE O TYCH LUDZIACH? MOZE TOBIE SIE TAM NIE UDALO I DLATEGO JESTES TAKI WSCIEKLY NA TYCH KTORYM SIE POWIODLO???? 😆
dolaczam sie do gniewu anety 🙄
co Ty wiesz o zyciu tutaj ziomb !
a mnie sie tu wszystko podoba…i tyle….w polsce tez jest ladnie…hehe ….:) blee
Tak szczerze gdyby nie brak klopotow z praca w UK i normalne zarobki to by mnie tu nie bylo.Polska jest o wiele ladniejszym krajem a ludzie moze nie okazuja tyle uprzejmosci na codzien ale przynajmniej sa szczerzy(jakos falszywa uprzejmosc Anglikow do mnie nie przemawia)
Nie wyobrazam sobie zebym mogl polubic lub tym bardziej pokochac Anglie.Ale kazdy ma swoje subiektywne odczucia… 😕
witam. a mnie jest dobrze w kazdym kraju, bylem w polowie krajow europejskich, wkazdym jest ladniej niz tu oczywiscie, ale jedynie angielski znam i z tego powodu tu zarabiam i pewnie tu zostane, bo nie jest tak zle. do jedzenia sie mozna przyzwyczaic, a ze miasta brzydkie? u mnie na blokach bylo podobnie, tyle ze pakistanow zastepowaly miejscowe dresy. Pozdrawiam
ps
Moniqa20, swietny podpis, pare dni temu ogladalem psy 2:)))
[quote= 😆 😆
No Spokochlopcze tutaj to juz przegiales nacalej linii!!!!!! Jak na 4 lata pobytu w U.K. chyba niezbyt dobrze zarejestrowales tutejsza rzeczywistosc!!!!! Jaka religijnosc ?? jaka poboznosc?? Jakie Chrzescijanstwo tutaj jest?? W kraju w ktorym z powodu braku wiernych koscioly przerabia sie na puby dyskoteki warsztaty slusarskie ( wiem bo w jednym takim pracowalem) gdzie jedynie preznie rozwijajaca sie religia jest Islam ( tak nawiasem przywieziony z Pakistanu min. czyli eks kolonii ) Demokracja owszem i do czego ona doprowadzila?? dzieci rodza dzieci…. Odmozdzone w wiekszosci spoleczenstwo, ktorego jedynym celem jest zresetwowac sie na maxa w weekend…. Szkolnictwo lezy i kwiczy wiekszosc bachurow konczy szkole zanim nauczy sie czytac i pisac jedynie jednostki staraja sie isc wyzej. ( to wsumie jest plus dla nas Polakow o ile bedziemy potrafic udowodnic Angolom ze jestesmy inteligentni i wyksztalceni ) Angole przyjazni?? Co krok slysze ze po to tu przyjezdzamy zeby sepic sie na tutejsze zasilki . Teraz pewnie ktos sie zapyta po co tu jestem… odp jest prosta caly czas pieniazki sa lepsze niz w Polsce ale mam nadzieje ze to sie szysbko zmieni….. . Prezne ekonomicznie panstwo ?? Byc moze ale na jak dlugo?? Co bardziej swiatli wyksztalceni Anglicy otwarcie mowia o sypiacym sie systemie emerytalnym, teraz byc moze jest ok ale jezeli procent pobierajacych zasilki i placacych podatki bedzie utrzymywac taka tendencje to predzej czy pozniej ten kon na glinianych nogach posypie sie. A jak myslisz dlaczego krolowa nowo przyjete kraje EU?? Poniewaz U.K. ma problemy z ludzmi ktorzy chca pracowac, zbyt wiele ludzi jest nalogowymi bezrobotnymi zyjacych na koszt krolowej. Zal dupe sciska jak czytam takie pseudointelektualne wypociny!!!!!!!!! Aha zapomniales jeszcze dodac ze wiekszosc Januszow pochodzi ze sciany wschodniej i z gor:-) Co sie dzieje ze obsesja Januszy jest az tak zywa u ciebie i przewija sie w kazdym poscie?? czyzby pomieszkujesz z czterema gdziesw piwnicy Beestonowskiej ? wrzuc na luz i odpusc juz temat Januszow bo to przestalo byc smieszne po drugim poscie. Jaki kon jest kazdy widzi i chyba to wystarczy nie trzeba chyba tego go…a tyle czasu mietosic w rekach tak jak Ty to robisz!!!!!!!
😮
[quote:1009d37126](…) naogladalem sie wielu dziwnych rzeczy,libacje alkoholowe,bijatykil takze mi skradziono dowod,paszport okradziono z rzeczy osobistych .I dlatego taki uraz do Januszy.Pozniej poznalem wielu fajnych Polakow ,ale juz nauczylem sie jednego nie mieszkac z Polakami i nie ufac nikomu i wybierac sobie znajomych. Niestety takze po przyjezdzie do LEEDS moj obraz anglikow sie zmienil niestety (mozesz poczytac o tym w dawniejszych moich postach jak narzekalem na Leeds i ten brud i syf tutaj) Po przyjezdzie do Yorkshire spotkalem sie pierwszy raz w angli z taka bieda ,dresami brudem,glupota ,zacofaniem i prostactwem angoli brakami wychowaniu to w Yorkshire dopiero Tutaj zmienil sie moj obraz anglika.Pisalem wczesniej na forum ze Tu mlodziez zachowuje sie jak czarni w Londynie i jest tu brud i jakis dziwny klimat ktorego nie spotkalem w londku.Powiem ci ze naprawde jest ogromna roznica pomiedzy Yorkshire i innymi regionami Angli czy chociazby Londkiem ktory znam najlepiej w Londynie mieszka 30% angoli i glownie sa to bardzo wyksztalceni ludzia ktorzy pracuja w sektorze bankowym, finansach sa nauczycielami dobrych szkol ,a 70% ludnosci barwna cala reszta z calego swiata.W Londynie takze pierwszy raz zetknalem sie z JANUSZAMI,a w Leeds poprostu o zgrozo widac ich na kazdym rogu!!! Moze rzeczywiscie temat Januszy nudny pisze to celowo aby sprowadzic niektorych na ziemie bo my polacy mamy problem z duma myslimy ze jestesmy wyjatkowi ,kulturalni a Polska to pempek,Europy ,swiata.
Prawda jednak taka ze malo znaczymy w Europie niestety…[/quote]
Niestety, ale po raz kolejny muszę się zgodzić ze SpokoBoyem…
Nawet pomijając Januszów…
Uważny i kulturalny człowiek, mający IQ wyższy od "robola" widzi takie rzeczy i one go rażą (bez urazy dla robotników ZIBI, mnie chodzi o prostacko myślących…).
Pozdrawiam. Pochodzimy w ładnego i mającego burzliwą historię kraju, ale to jak zapiszemy się w pamięci potomnych zależy również od nas, a nie tylko od polityków. Również ci tzw. Janusze mają (niestety ?) wpływ na to jak nas, Polaków widzą…
Im więcej pozytywnych przykładów bycia Polakiem na EUROPEJSKIM POZIOMIE, tym dla nas jako całości lepiej…
Poprostu coraz czesciej zauwazam za polacy postepuja tak samo jak anglicy i to mnie bardziej wkurza.