Strona główna Działy Hyde Park co Was wkurza w tym poganskim kraju ;)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    girkit
    Participant

czesc temat typowo polsko-malkontencki 😉

ale co tam!
    narzekanie i marudzenie to jeden z dobrych sposobow na przezycie ciezkich chwil – tak mysle …

no to jedziemy !

ja na wstepie chcialby powiedziec o protekcjonalizmie wielu Anglikow ! o zenujacej niewiedzy z wiedzy ogolnej 😉 ( AZ CIEZKO UWIERZYC CZASAMI !”!) … a i jeszcze cos jak mozna napisac w rubryce : hobby : shopping ! boj sie boga panie macieju !

Anonim
    Gość

Do pana malkontenta.
    Przede wszystkim chcialbym abys nie przyklejal etykietki marudzenia do wszystkich polakow bo ja sie z tym nie zgadzam zeby jakies durne opowiesci krazyly o nas ze wszystko nam sie nie podoba jak ci sie nie podoba to wracaj do kraju a nie rob rodakom zlej opinii.Po drugie jetes tu gosciem i zapamietaj ze to jeden z nielicznych krajow ktory dal ci szanse polepszenia swojego bytu.Domyslam sie ze pewnie nie byles zamozny w polsce jak wiekszosc zreszta z nas ktora tu przyjechala wiec czego sie czepiasz ich niewiedzy oni sa u siebie i moga sobie wybierac co chca wiedziec a co nie. Ja tu przyjechalem rok temu dostalem sie na studia w polsce tez skonczylem studia i moge powiedziec ze nauka tu jest o wiele latwiejsza byc moze dlatego ze nie wpompowuja we mnie tzw. wiedzy ogolnej ktora to jest tak ceniona i do niczego konkretnego niepotrzebna w naszym kraju ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby sie czegos wiecej nauczyc wszystko zalezy od checi.Ten kraj daje ci pewne mozliwosci wiec nie pluj gospodarzowi w twarz pamietaj tez o innych ktorzy tu sa i ciezko pracuja na dobra opinie.Pomagaj innym rodakom nie podsatwiaj im nogi trzeba w koncu skonczyc z ta opinia ze jestesmy marudzacym narodem ktory tylko pije i cwaniaczy i naciaga swoich.dlatego dla takich postow jak ten mowie zdecydowane NIE.

Anonim
    Gość

Panie co mnie wkurz wszystko panie.
    Coz zgadzam sie trzeba do tego przywyknac. Wlazles miedzy wrony musisz krakac tak jak one.
    Niektorzy z nas moze i byli niezbyt zamozni w polsce ale mieli troche rozumu zeby to zmienic i wyjechac.
    Pozatym nie powinnismy sie na nich wkurzac raczej ich zalowac ich zycie jest niestety puste. Rozmawiam z tymi ludzmi i jak dowiaduje sie ze majac 28 lat ktos nie byl w londyni a boj sie boga i w yorku to mi go szkoda. naprawde

ScOOrK
    Członek

W tym pogańskim karju najbardziej mnie wq…ją (nie wszyscy oczywiście, bo nie lubię uogólnień) Ci których wszystko wkurza, czyli Najczęściej moi rodacy.

Anonim
    Gość

jak to co wkurza ?? oczywiscie glupota Anglikow ! (angielskie telefony komorkowe 🙂 siemens , samsung, Nokia, LG, Sony; angielskie samochody :)))
    nie znam zadnej dobrej marki. ostatnio MG Rover splajtowal w Chinach czy gdzie tam,
    wiekszosc skomplikowanych urzadzen w fabrykach to niemieckie, japonskie, wloskie duzo skandynawskich, he he wszystkie to autobusy to Volovo albo inna mutacja :)) w Szwecji mieszka 9 milionow ludzi a w Anglii 60)
    no i brud Anglicy to najwieksze brudasy na swiecie ! toalety i te puby !! :))

Radosc
    Członek

lol – przyganial kociol garnkowi:

Cytat: „oczywiscie glupota Anglikow”

Widziales ostatnie sondaze przedwyborcze i ile ma Samoobrona? Oni by nigdy nie udzielili takiego poparcia angielskiemu Lepperowi.

Cytat: ” angielskie telefony komorkowe 🙂 siemens , samsung, Nokia, LG,
    Sony;”

Najwiekszy udzial w PL ma Nokia, dzieki prostej obsludze (NaviKey). Angole preferuja bardziej skomplikowane modele.

Cytat: „angielskie samochody :))) ”

Chcialbym, aby w PL mogl miec cos takiego jak MG 😉 A kierownica z lewej strony: UK i Honkong maja odmienne zdanie do naszego 🙂 Kwestia przyzwyczajenia. A jezdza od naszych kierowcow o niebo lepiej.

Cytat: „nie znam zadnej dobrej marki. ostatnio MG Rover splajtowal w Chinach czy gdzie tam,”

Za to my mamy ich cale mnostwo 🙂 Szczegolnie ostatnio jakos wszyscy bija sie o Zeran 🙂

Cytat: ” wiekszosc skomplikowanych urzadzen w fabrykach to niemieckie, japonskie, wloskie duzo skandynawskich, he he wszystkie to autobusy to Volovo albo inna mutacja :))”

Za to w PL maja same polskie urzadzenia, a po drogach jezdza autobusy tylko polskiej produkcji 🙂 To sie nazywa globalizacja i specjalizacja.

Cytat: ” no i brud Anglicy to najwieksze brudasy na swiecie ! toalety i te puby !! :))”

Jakbys w domu mial sluzbe, ktora za Ciebie posprzata, tez bys sie nie przejmowal, gdzie zostawiles przeczytana gazete. A i w PL zanajdziesz miejsca, gdzie najlepiej wchodzic z zamknietymy oczami i MAX katarem. Porownaj toalety na dworcach lub w pociagach w UK i PL. W PL dobre zwieracze i nieprzerosnieta prostata, to podstawa. 🙂

Pogadamy za 20 lat jak bedziemy w polowie drogi do poziomu angielskiego.
    Ja tam wole sie nie skupiac, na tym co mnie wkurza, tylko korzystac ze slonca poki jest 🙂
    Pozdrawiam,
    R

woyth
    Członek

Zamiast rozpisywac sie na temat tego co nas wkurza moze napiszmy pare slow na temat tego co nas tutaj cieszy (zakladam ze jest cos takiego),mnie na przyklad cieszy ze nie pada od czterech dni 😀 ze za kazda wykonana prace slysze dziekuje, ze na ulicy widze usmiechnietych ludzi a kierowca ktoremu ustapie pierwszenstwa (prawie zawsze) da znac ze jest wdzieczny. Cieszy mnie to ze jadac w pociagu nie musze sie obawiac grupki „wesolych chlopcow” wracajacych z meczyku a bedac na meczyku nie musze sie obawiac o swoje (i kolegow,rodziny) zdrowie,zycie i rzeczy osobiste. Moze warto zaczac sie cieszyc z tego co mamy i z tego co nam sie udalo osiagnac a nie malkontencic.

Anonim
    Gość
    ”wlap37″ wrote:

jak to co wkurza ?? oczywiscie glupota Anglikow ! (angielskie telefony komorkowe 🙂 siemens , samsung, Nokia, LG, Sony; angielskie samochody :)))
    nie znam zadnej dobrej marki. ostatnio MG Rover splajtowal w Chinach czy gdzie tam,
    wiekszosc skomplikowanych urzadzen w fabrykach to niemieckie, japonskie, wloskie duzo skandynawskich, he he wszystkie to autobusy to Volovo albo inna mutacja :)) w Szwecji mieszka 9 milionow ludzi a w Anglii 60)

Fakt, że tutaj wszystko bardziej skomplikowane od miotły pochodzi z zagranicy. Zupełnie jak w Polsce. Tylko skąd tu mają tyle pracy i kapuchy ❓ ❓

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    woyth wrote:

Zamiast rozpisywac sie na temat tego co nas wkurza moze napiszmy pare slow na temat tego co nas tutaj cieszy (zakladam ze jest cos takiego),mnie na przyklad cieszy ze nie pada od czterech dni 😀 ze za kazda wykonana prace slysze dziekuje, ze na ulicy widze usmiechnietych ludzi a kierowca ktoremu ustapie pierwszenstwa (prawie zawsze) da znac ze jest wdzieczny. Cieszy mnie to ze jadac w pociagu nie musze sie obawiac grupki „wesolych chlopcow” wracajacych z meczyku a bedac na meczyku nie musze sie obawiac o swoje (i kolegow,rodziny) zdrowie,zycie i rzeczy osobiste. Moze warto zaczac sie cieszyc z tego co mamy i z tego co nam sie udalo osiagnac a nie malkontencic.

I o to chodzi!! 😆
    Pozdrawiam,

ScOOrK
    Członek

[quote:1a07b63497]wlap37[/quote] Jeśli ta cyfra to wiek, to powinno być 3.7, bo na więcej nie zasługujesz. Jak Cię tutaj takie rzeczy wkurzają to co było w Polsce??

[quote:1a07b63497]Zamiast rozpisywac sie na temat tego co nas wkurza moze napiszmy pare slow na temat tego co nas tutaj cieszy…[/quote]

Czy są jakieś limity (na to ile stron??) ??

Anonim
    Gość

najbardziej mnie wkurza to kiedy wstaje rano i szukam zapalniczki,wkurza mnie to ze znajomi zabieraja je jak ida do pracy, a tak powaznie to zapomnielismy szybko co mielismy w polsce i co mamy nadaj,jak chcecie by was wszystko wkurzalo to zapraszam do baku w polsce lub wydzialu komunikacji,wyleczycie sie szybko idac do szpitala

woyth
    Członek

Szczegolnie godne polecenia sa przejazdzki autobusem IKARUS w godzinach szczytu lub tez dlugie spacerki poznym wieczorkiem w zacienionych uliczkach lub odwiedzenie tak romantycznych i wdziecznych miejsc jak dworzec w Katowicach,Wroclawiu,Warszawie lub Poznaniu.
    Nie mozna zapomniec oczywiscie o urokach szaletow publicznych i zawsze chetnej do pomocy armii urzednikow. 8)

Radosc
    Członek

I oczywisicie politykach skupionych na rozwiazywaniu najwazniejszych dla kraju problemow gospodarczych oraz ideowych….. 😆

Ponoc Kaczorek szykuje juz pierwszy dekret: zakaz Parad Rownosci w calej Polsce Zaczyna sie od slow: „Spiep… dziadu” 😆

gogi
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    woyth wrote:

Szczegolnie godne polecenia sa przejazdzki autobusem IKARUS w godzinach szczytu lub tez dlugie spacerki poznym wieczorkiem w zacienionych uliczkach lub odwiedzenie tak romantycznych i wdziecznych miejsc jak dworzec w Katowicach,Wroclawiu,Warszawie lub Poznaniu.
    Nie mozna zapomniec oczywiscie o urokach szaletow publicznych i zawsze chetnej do pomocy armii urzednikow. 8)

Zgadzam sie z Toba Woyth 😐

Zastanawiam sie tylko kiedy i czy w ogole sytuacja w PL sie zmieni.
    Afera goni afere a najwieksza instytucja na jaka Polacy charuja czyli ZUS kradnie nasze pieniadze i wymysla wszystko zeby tylko udowodnic, ze kazdy pobierajacy zasiłek to złodziej i oszust 🙄

Pozdrawiam wszystkich mieszkajacych na obczyznie 😀 cieszcie sie, ze Wam sie udało . Zyje nadzieja, ze i mi we wrzesniu uda sie dolaczyc do Was :mrgreen:

ScOOrK
    Członek

Zgadzam się z przedmówcami. Co Was wkurza? Nic. Tylko to, że w polsce nie jest tak jak tutaj (poza nadmierną ilością „kredek” – bo biali są ludzie, a kolorowe…)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.