Strona główna Działy Hyde Park wysiadam. i co dalej?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

witam. Na poczatku lipca planujemy ze znajomymi dobic do Leeds. Ze wzgledu tego ze bedzie to nasz pierwszy, mam nadzieje ze nie ostatni, wyjazd za granice do pracy na wakacje, mam kilka pytan i watpliwosci do rozwiania. Sytuacja jest o tyle gorsza, ze nie znamy tam nikogo i od momentu kiedy wysiadziemy z autokaru musimy sobie radzic sami. Mozecie podpowiedziec co robic na samym poczatku? Szukac mieszkania? Pracy? Gdzie moglibysmy pierwsze kilka nocy spedzic w miare tanim kosztem, jak wyglada sprawa noclegu w tej polskiej placowce katolickiej? Mozna tam sie zatrzymac kilka dni ? Czy o NIN ubiegac jeszcze przed rozpoczeciem poszukiwania pracy czy dopiero wtedy jezeli pracodawca sie upomni, i czy brak NINu dyskfalifikuje mnie z punktu widzenia pracodawcy?czy np. istnieje mozliwosc ze on mnie przyjmie a ja juz pracujac zaczne sie ubiegac o NIN.

Z góry dziekuje za udzielona pomoc.

Anonim
    Gość

w sumie na czesc pytan zadanych znalazlem odp wiec z gory sory za powtarzanie, ale prosze o jakies wskazowki odnosnie szukania mieszkania przez osoby ktore dopiero przyjechaly i nie maja zadnej pracy i nic oprocz bagazu i kilkuset funtow. jest jakas szansa aby cos znalezc? jakies gazety, agencje…?

Anonim
    Gość
    ”burdziaa” wrote:

w sumie na czesc pytan zadanych znalazlem odp wiec z gory sory za powtarzanie, ale prosze o jakies wskazowki odnosnie szukania mieszkania przez osoby ktore dopiero przyjechaly i nie maja zadnej pracy i nic oprocz bagazu i kilkuset funtow. jest jakas szansa aby cos znalezc? jakies gazety, agencje…?

czesc
    mozemy pogadac na gadu (1325241)

Anonim
    Gość

Hej! A może jakiś park jest w Leeds gdzie można w spiworek się na noc zawinąć i wypocząć..W końcu lato będzie..no i noce są ciepłe..hehe..najgorzej to z plecakiem przez cały dzień chodzić na plecach.. 😕 No tak ,ale w parku to można spać w każdym innym miejscu ..nie koniecznie w Leeds.Mam racje?

Anonim
    Gość

heh, spoko luz, mi tam nie przeszkadza bo troche sie juz przezylo ale patrzac z perspektywy szukania pracy to takie przygody sa bez sensu, nie bede chodzil caly dzien z 40 kg plecakiem szukajac pracy, no nic, wszystko wyjdzie w praniu.moze ktos z was jest w stanie udzielic pomocy przy szukaniu jakiegos mieszkania dla 4 osob?
    pozdrawiam i z gory dzieki za odp.

Anonim
    Gość

tak w ogole gdzie w polsce moglbym zakupic mape leeds?

woyth
    Członek

Jakbym szukal spania w Leeds to zajrzalbym do tematu „hostel” ale nie szukam wiec nie zajrze 8)
    Zajrzalbym rowniez do tematu „Kto chce dom” ale skoro i tak nie szukam…….
    Zerknalbym rowniez na strone glowna gdzie sprawdzilbym wszystkie linki i jest bardzo prawdopodobne ze znalazlbym cos przydatnego
    No i w koncu gdybym potrzebowal przejrzec mape Leeds,zeby zorientowac sie chociazby gdzie sa parki,na pewno przeczytalbym temat „mapa Leeds” ale no coz nie szukam parku wiec poprzestane na stwierdzeniu ze pogoda jest dzis sympatyczna chociaz niestety nie jest slonecznie 😀

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    woyth wrote:

Jakbym szukal spania w Leeds to zajrzalbym do tematu „hostel” ale nie szukam wiec nie zajrze 8)
    Zajrzalbym rowniez do tematu „Kto chce dom” ale skoro i tak nie szukam…….
    Zerknalbym rowniez na strone glowna gdzie sprawdzilbym wszystkie linki i jest bardzo prawdopodobne ze znalazlbym cos przydatnego
    No i w koncu gdybym potrzebowal przejrzec mape Leeds,zeby zorientowac sie chociazby gdzie sa parki,na pewno przeczytalbym temat „mapa Leeds” ale no coz nie szukam parku wiec poprzestane na stwierdzeniu ze pogoda jest dzis sympatyczna chociaz niestety nie jest slonecznie 😀

ROTFL MAX !!
    i 😆 😆 😆 😆 😆

Piekne podsumowanie… tylko prosba na przyszlosc o uprzedzanie kiedy trzeba odstawic plyny i jedzenie – musze teraz czyscic monitor 😉

woyth
    Członek

😳
    nastepnym razem kazda uwage o pogodzie poprzedze krotkim wstepem po ktorym nastapi rozwiniecie zeby ewentualny czytelnik mial czas spozyc lub wypic (co akurat spozywa lub pije)

Anonim
    Gość

Hej Burdzia! To wy we 4 chcecie Leeds podbić?no ..no..Hmm..jak by co to ja mogę na piątego na mieszkanie się jakieś wcisnąć..Zawsze mniejsze koszta na początek..W każdym razie kwestia jest otwarta..trzeba dać losowi szanse..czasami poprostu rzucam monetą..Pozdrawiam. 😆

Anonim
    Gość

chyle czola <rispekt>
    do tematu hostel zajrzalem i przeczytalem ale wyraznie pisalem odnosnie mieszkania, co do mapy to mapy nie chcialem przegladac (pytalem GDZIE mozna kupic) bo gdybym potrzebowal to wchodze na google i mam,no chyba ze masz jakiegos linka do wersji do druku ze spisem ulic itp itd wiec poprosilbym, nie naleze do osob ktore nie potrafia nic znalezc, wiec skoro pytam to nie znalazlem, zamiast robic z siebie madrale i zabawiac forumowiczow moze bys podeslal jakies tytuly gazet w ktorych warto szukac mieszkania? i jest szansa wynajmu na okres 2-3 miesiecy, post scoork’a odnosnie domu tez przegladalem ale on chyba szuka kogos kto na dluzej by zagoscil w tym mieszkaniu.

pozdrawiam

Anonim
    Gość

aha, i spis hosteli w leeds
    http://www.locallife.co.uk/leeds/hostels3.asp

woyth! polubilem cie.

woyth
    Członek

Kolega Gosc / Turysta byl tak zajety dawaniem mi prztyczucha w nos ze nawet nie zdazyl przejrzec stron ktore sa w temacie Hostel

Tanie pokoje i mieszkanka dla studentow i nie tylko (nawet sporo ofert) w Leeds
    http://www.accommodationforstudents.com/Leeds.asp

A na tej stronce (rowniez w temacie Hostel)
    http://www.spareroom.co.uk/flatshare/
    po wpisaniu w polu [area] slowa Leeds tez mozna przejrzec pare sympatycznych ofert

Poza tym na stronie glownej tez sa linki do stron z mieszkaniami i pokojami

Gazet nie znam bo nie mieszkam w Leeds ani w jego poblizu (ale moze nasza wymiana uprzejmosci spowoduje ze ktos kto zna sie odezwie)podalem to co mi sie udalo znalezc i co mogloby ulatwic troche poszukiwania a ze przy okazji chcialem troche pobawic forumowiczow.
    Zycie czasami jest strasznie szare wiec do niektorych rzeczy nalezy podchodzic z mniejsza powaga niz zwykle.

Milych poszukiwan

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    woyth wrote:

ktos kto zna sie odezwie

Mowisz, masz 😉

http://www.propertiestoday.co.uk/Default.aspx?sitecode=YPOS

Pozdrawiam,
    R

Anonim
    Gość

woyth wrote:

Latwego dostepu,dla wszystkich, do polskiego chlebusia i soczkow Kubus.
    Ogolnie milej i przyjemnej srody.

BTW. gdzie kupujesz te soczki jeśli kupujesz, bo dzieciaki je lubią, a nie piły już daawno 🙁
    I’d prefer Zywiec beer 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.