Strona główna Działy Mieszkanie gdzie spędzić pierwszą noc w Leeds – hostele i hotele

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 61)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

1. Po pierwsze: prosimy o NIEDUBLOWANIE TEMATÓW/POSTÓW. Mówi o tym wyraźnie REGULAMIN. O wiele lepiej jest zadać kolejne pytania w jednym, za to konkretnym temacie. Będzie wtedy wszystkim łatwiej widzieć o co chodzi.
    I pytanie :
    [i:7da71f0b51][b:7da71f0b51]Chciałam dodać , czy są jakieś tanie noclegi na parę dni, blisko Polskiego Ośrodka Katolickiego przy Newton Hill Road Leeds LS7 4JE [/b:7da71f0b51][/i:7da71f0b51]
    Zatem w centrum czy koło PCK/POK?
    2. Po drugie nie wiem jak w centrum duzego i zamożnego miasta może być tanio… 😯 😯 😯
    Hotel Etap lub Express by Holiday Inn- od ok. 30 GBP za pokój.

3. Pozdrawiam.

adiplo
    Participant

He he chłopaki, kto przygarnie koleżankę? Może jeszcze jakies zdjęcie i watek można bedzie przeniesc do działu towarzyskiego:).
    A z tymi znajomymi to bywa rożnie. Często w takich sytuacjach dowiadujesz się prawdy.

A wracając do tematu. Najtanszy hotel to tak jak pisali poprzednicy od 30Ł w górę za dzień. Znalezienie mieszkania też nie jest tu latwe. Czesto landlordzi/ agencje rzadają różnych dziwnych rzeczy, referencji itp.
    Najlepiej na początek poszukać sobie jakiegoś pokoju (są ogloszenia na leeds.pl). Unikniesz stresu i nocy pod chmurką!

Powodzenia

v-tec
    Członek

Nie wiedziałem ze Leeds to ZAMOŻNE miasto 😉
    Najtańszy hotel to prawdopodobnie Etap (ma także tę zaletę że jest w centrum)
    I jeszcze jest akcja w Travelodge noc za Ł19.
    Bliskość polskiego ośrodka nie ma większego znaczenia ponieważ wbrew temu co się może nie-miejscowym wydaje nie rozdają tam pracy. Jest tablica na niej kilka ogłoszeń, pewnie dawno nieaktualnych, które można przejrzeć podczas jednej wizyty i tyle. Poszukując pracy radziłbym liczyć wyłącznie na siebie i nie szukać na siłę kontaktu z Polakami bo oni nawet gdyby chcieli cóż mogą pomóc? Każdy gdzieś pracuje, ale skoro tak to znaczy tylko tyle że jego miejsce pracy jest już zajęte i lepiej iść gdzie indziej.
    Oczywiście generalnie poszukiwanie pracy w styczniu to nie jest dobry pomysł.

Hanna
    Participant

Bardzo dziekuję za odpowiedź!

Hanna
    Participant

Dziękuję za odpowiedź!

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Nie wiedziałem ze Leeds to ZAMOŻNE miasto 😉

To już wiesz… 🙂

vejni
    Członek

No wiesz Adiplo, zdjecie?! Jakbym miala byc gdziekolwiek przygarniana to wolalabym za przymioty wewnetrzne;))

A tak powazniej, to pare osob juz sie odezwalo do mnie w sprawie pokoju, gorzej bedzie pewnie z praca.

Najgorszy jednak problem mam ze soba, bo ja tak juz wyjezdzam od pazdziernika:/ I ciagle nie moge sie ostatecznie zdecydowac, kupic bilet… Jednak jak sie wyjezdza z kims to sila we wzajemnej mobilizacji… To okazuje sie dosc istotne. A moze macie jakis przepis na wyrobienie w sobie silnego charakteru w 24 godziny?;)) Kop w tylek mipotrzebny;)

no dobra, ale juz nie przynudzam, obiecuje ze znajde sobie jakies bardziej adekwatne forum do uzalania sie nad soba;)

Jeszcze raz dzieki za wszystkie rady!

pietro20
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Jak naprawde nie musisz, to nie jedz. Mnie Leeds na kolana nie powalilo. Moze m.in. dlatego ze nie pochodze z malego miasteczka, pgr’u czy smutnych blokowisk.. 😉 Ale jezeli nie masz zadnej szkoly, kwalifikacji to czeka Cie ciezka, monotonna praca, kiepskie warunki mieszkalne (chyba ze nie chcesz oszczedzac) – zycie w komunie – stres zwiazany z ciaglym szukaniem roboty i oszustami z agencji pracy, sztuczne usmiechy i dosc spora bariera jezykowa (ludzie z Yorkshire mowia zwykle jeszcze gorzej niz sie wydaje po tym co sie o nich uslyszy ;). Ogolnie – szalu nie ma.. A jak nie ma perspektyw w Polsce, to mozna jechac.

vejni wrote:

No wiesz Adiplo, zdjecie?! Jakbym miala byc gdziekolwiek przygarniana to wolalabym za przymioty wewnetrzne;))

A tak powazniej, to pare osob juz sie odezwalo do mnie w sprawie pokoju, gorzej bedzie pewnie z praca.

Najgorszy jednak problem mam ze soba, bo ja tak juz wyjezdzam od pazdziernika:/ I ciagle nie moge sie ostatecznie zdecydowac, kupic bilet… Jednak jak sie wyjezdza z kims to sila we wzajemnej mobilizacji… To okazuje sie dosc istotne. A moze macie jakis przepis na wyrobienie w sobie silnego charakteru w 24 godziny?;)) Kop w tylek mipotrzebny;)

no dobra, ale juz nie przynudzam, obiecuje ze znajde sobie jakies bardziej adekwatne forum do uzalania sie nad soba;)

Jeszcze raz dzieki za wszystkie rady!

mage
    Participant

vejni wrote:

A moze macie jakis przepis na wyrobienie w sobie silnego charakteru w 24 godziny?;))

Zalezy co znaczy w Twoim slowniku termin "silny charakter".

Jesli chodzi o podejmowanie decyzji… moze wyjazd do UK nie jest de facto Twoim celem a kogos innego, dlatego brak Ci motywacji?

vejni wrote:

Kop w tylek mipotrzebny;)

A to jest genialny motywator, czasem bolesny.

harryadr
    Participant

Ja przyleciałem w ciemno w pazdzierniku 06 pierwsze 4noce spedziłem pod gołym niebem najlepsze ze prace znalazlem po 2 dniach a z pokojem na poczadku bylo ciezko teraz juz spoko.
    pierwsza dzielnica w której mieszkalem to Harehills (ciapatowo)
    nikomu niezycze tego co przeszłem ale dało mi to duzo do myslenia i doswiadczyłem na własnej skórze to co niektórzy znas.

vejni
    Członek

Wiesz, przynajmniej jak na wstepie znajdziesz sie w takiej beznadziejnej sytuacji to mozesz sobie powtarzac ze moze byc juz tylko lepiej:) Co innego jak pierwsza noc spedzisz w czterogwiazdkowym hotelu, a szanse na pieciogwiazdkowy beda jak szostka w totolotka;)

afrik
    Participant

Witam,

firma wyslala mnie do Normanton, niedaleko Leeds. Jako, ze musze wrocic tu znow po weekendzie szukam niedrogiej opcji przenocowania przez weekend.

Jesli ktos zna jakis tani guest house w okolicy albo ma pokoj do odstapienia na weekend prosze o informacje / warunki.

pzdr,
    afrik

derailed
    Participant

I nie zaplacili Ci za hotel????

No nie moze byc… 😉

jackyl
    Participant

niedaleko mego domostwa jest pub gdzie reklamuja guest rooms za £10 czy £12 za noc.. znaczy raczej mordownia dla starych alkoholikow niz pub.. 😉

ela1981
    Participant

jestes pewny, ze te 10-12£ to nie za godzine? 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 61)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.