Strona główna Działy Finanse Jaki bank?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Jakie macie propozycje ,gdzie najlepiej otworzyc konto zeby szybko dali debetowa i credytowa tylko nie halifax i hsbc prosze o konkretne rady

Mike
    Członek
    ”Anonymous” wrote:

Jakie macie propozycje ,gdzie najlepiej otworzyc konto zeby szybko dali debetowa i credytowa tylko nie halifax i hsbc prosze o konkretne rady

No biarac pod uwage ze mieszkasz tu kilka lat , to credytowke napewno dostaniesz 😉

Kazdy bank oferuje prawie te same uslugi wiec , kieruj sie intuicja….

No chyba ze jestes „swiezak” i niemasz potwierdzenia adresu itp , wiec pozostaje tylko basic account w HSBC ➡

Ale moze sa inne wyjscia, moze ktos doradzi koledze??

Mike
    Członek

Barclays jak i inne banki , daja Vise electron na poczatek , ale trzeba przedstawic potwierdzenie adresu 😆

ScOOrK
    Członek

Czyli jak w każdym innym banku. 😆

Dodam tylko iż próbowałem otworzyć tam konto, ale niestety spotkałem, bardzo „miłą, uprzejmą i doinformowaną” czarnoskórą (może to i bez związku, ale nie chcę psuć opini Białych Anglików) panią, która stwierdziła iż na moich rachunkach za gaz i energię elektryczną (płaconych przez internet ❗ ) brakuje „stempelka” potwierdzającego wpłatę. Gdy wyjaśniłem pani czym jest internet 😈 stwierdziła, iż powinienem przedstawić paragon potwierdzający wpłatę. Na pytanie jednak jak mam taki dowód uzyskać nie posiadając drukarki, nie potrafiła mi już odpowiedzieć.

Nie jestem rasistą, ale jak to mawia mój kolega: „Biali są ludzie, a kolorowe kredki…” 8)

Pozdrawiam Wszystkich ❗

Anonim
    Gość

wszystko zalezy od twojego nastawienia.
    Ja polecam HSBC. Barcley to dla „posh people” jest.
    Jesli przyjdziesz ubrany w gajerku i bedziesz sie umial wyslowic po angielksu a do laski mrugniesz oczkiem to dostaniesz co chcesz:)
    Ja dostalem pierwsza karte z pin & chip a juz po 3 miesiacach dostalem kredytowke (1000gbp limit). A slyszalem ze trzeba ponoc pol roku albo rok czekac.

Dobra rada: Jak dostaniesz karte platnicza to uzywaj jej gdzie sie tylko da.
    Im wiecej masz operacji na koncie tym wiecej i szybciej zbierasz sobie „punkty w banku” i wtedy bank ci ufa i dostajesz karte.

Ja mialem maly system bo przerzucalem kase z mojego konta na kolegi.
    a on po tygodniu mi oddawal.
    I tak przez bank internetowy robilismy operacje na kontach… ktore nic nie kosztuja. i sa „instant” bo to w HSBC oboje mamy konto.
    Dochodzilo do tego ze w miesiacu robilismy transfery po 1k – 4k funtow.
    Bank sie podniecil ze gotowka sie kreci i dlatego dostalem juz po miesiacu karte.

aaa
    pamietaj ze jak nie dostaniejsz kredytowej to nie znaczy ze nie mozesz miec debetu (bez kary)… mozna poprosic o kredyt na karcie bankomatowej
    i wtedy jak zjedziesz na debet to nie bedziesz mial zadnej kary. a gdy bedziesz mial wplate pieniedzy to ci to odlicza od zadluzenia.

Kaliko
    Participant

obrotna bestia pytanie czy to jest wporzo

woyth
    Członek

Ja nie jestem „posh” wiec mam konto w towarzystwie budowlanym ale chcialbym zalozyc konto w prawdziwym banku (jak na doroslego przystalo)
    i chcialbym spytac o szczegol techniczny.Wydaje mi sie ze wszystko zrozumialem (ubiore sie w gajerek,podszkole angielski)ale chcialbym sie dowiedziec czy do laski mam mrugac przed czy po zalatwieniu sprawy?

Mike
    Członek

Mrugnij lewym na dzien dobry a prawym jak juz bedzie po wszytkim, no i niezapomnij wziasc numeru telefonu 😉
    Powodzenia

ScOOrK
    Członek

No, no. A później tylko dużo kondomów, żeby żona się nie dowiedziała. 😀

Pozdrawiam Wszystkich i powodzenia wszystkim którzy będą sprawdzać czy działa i czy warto. 😀

Kaliko
    Participant

No nie, jak wy wogóle możecie!!!! Wam to zawsze tylko jedno w głowie. Głupie pójście do banku oznacza, że musicie brać chusteczki by sie za bardzo nie oślinić. Jestem zniesmaczona waszą postawą Panowie.

👿

Radosc
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Kaliko wrote:

Głupie pójście do banku oznacza, że musicie brać chusteczki by sie za bardzo nie oślinić.

Na widok Angielki ???? 😯 To chyba wieksza szanse ma sie na wygrana w Lotto 😈

Mike
    Członek

No az tak nisko to prosze pani to my nie upadlismy 😉

Czasami trzeba byc szarmanckim gentelmenem i zerwac ze stereotypami 😈

ScOOrK
    Członek

no i nawet angielki zasługują czasem na jakiś komplement, nawet jeśli jest on taki nie smaczny. 😀

Pozdrawiam Wszystkich ❗

Kaliko
    Participant

Dobra luz tak sobie pofrunełam. Wcale nie posądzam PANÓW o niski upadek moralny. Miałam chyba zły dzień 😀

ScOOrK
    Członek

Czasem każdy ma. 😀
    Wybaczamy, prawda panowie??

Pozdrawiam Wszystkich ❗

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.