Witam wszystkich, jestem tu świeży, chciałbym się dowiedzieć coś na temat pracy w okolicy w tych zawodach, przyjeżdżam 8 czerwca do Leeds do rodziny- są rodowitymi anglikami, coś pewnie załatwią, ale wolę sam zadziałać, mam dobrą znajomość języka ang, średnią go i rosyjskiego i słabą j, norweskiego\duńskiego, posiadam licencję ochroniarską II-go stopnia, mam poświadczenie bezpieczeństwa-tajne, doświadczenie w tym zawodzie kilka lat- głównie praca w wojsku, przez pół roku jeździłem w firmie transportowej Schenker, a potem rok w firmie INTERTRANS, mam digi tacho card, na wózkach widłowych nie jeździłem prawie wcale (troszki na Nissanie ze wspomaganiem – waga 25) mam więc pytanko czy w tych zawodach trudno tu w okolicy?? myślałem o ochronie, pójść do firmy pogadać, kilka firm napisało że robią licencję SIA dla właściwych kandydatów, ewentualnie sam zrobię- stać mnie na to:) aha i mam pytanko- chciałbym kupić Vectrę 1.8 benzyna z 2003-2006 roku ile musiałbym zapłacić za insrance, mam 26 lat bezszkodową jazda, wszystkie kat.prawka, – patrzyłam w (more than) i wyszło ok.800 L:( Samochód to jednak sprawa drugorzędna, praca ważniejsza, może ktoś zetknął się z ochroną SIA door supervisor?? kurs to ok. 200L egz. ponoć też tyle