Strona główna Działy Praca Wszystko o pracy na wózkach widłowych

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 61)
  • Autor
    Wpisy
    yern
    Członek

Witam serdecznie, właśnie ukończyłem kurs na wózki widłowe. Mam zamiar pracować na wózkach w Anglii i mam odnośnie tego pytanie: Czy muszę przetłumaczyć zaświadczenie o ukończeniu kursu?? Czy polski papier będzie tak samo ważny na terenach W.Brytanii?? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi:)

Aneta28
    Participant

Witaj. Z tego co wiem to uprawnień na wózki widłowe zrobione w Polsce w ogóle nie honorują w UK.

hans
    Participant

ale bedziesz mial taniej jak sie zdecydujesz zrobic angielskie

Rabarbados
    Członek

Witam
    Z tego co się orietuje to musisz zrobic taki sam kurs w UK,polskie kursy na wózki tutaj nie akceptują.
    😕

justynab
    Participant

to bedzie koszt ok 350 funtow, moge podac numer telefonu do polaka ktory bierze drozej lub bezposrednio do angielskiej firmy wtedy taniej, kurs trwa 1 dzien i masz odreki certyfikt angielski( zazwyczaj kurs jest w soboty)

cczarek
    Participant

polskich zaswidczen nie uznaja w UK

|damian|
    Participant

moze i nie uznaja polskich uprawnien ale nie zmienia to faktu ze niektorzy bez angielskich jezdza wozkami 😉

ewelin
    Participant

[
    wiem, ze na ruskim sklepie na markecie w Leeds bylo wlasnie ogloszenie o kursie na wózki u polaka…

Pozdrawiam 😉

justynab
    Participant

nie wiem czy to ten sam , ale moj maz robil kurs posredniczyl mu w zalatwianiu terminu Polak i okazalo sie ze bierze 50 funtow wiecej niz Anglik, jak cos mam juz numer bezposrednio do angielskiej firmy.

hans
    Participant

najprosciej podejdz do hargravesa na holbeku ja tam robilem nie bylo zadnych problemow na egzamin mozesz przyniesc slownik a sam egzamin to pestka w porownaniu z tym co w pl tez kiedys do jakiegos polaka ale po chwili rozmowy stwierdzilem ze to jakis buras wiec go olalem
    poza tym pamietaj ze ta licencja ma miec akredytacje RTiTB

Pan nickt
    Członek

hans moglbys podac dokladniejsze namiary tej agencji na Holbecku?? bo po tej nazwie ktora podales nie moge jej znalesc..dzieki pozdrawiam

HardcoR
    Participant
    ”Pan wrote:

hans moglbys podac dokladniejsze namiary tej agencji na Holbecku?? bo po tej nazwie ktora podales nie moge jej znalesc..dzieki pozdrawiam

http://www.hargreavestraining.com/index.php?id=contact

Pan nickt
    Członek

Dzieki HardcoR!!! pozdrawiam

Duch26
    Participant

Witam wszystkich, jestem tu świeży, chciałbym się dowiedzieć coś na temat pracy w okolicy w tych zawodach, przyjeżdżam 8 czerwca do Leeds do rodziny- są rodowitymi anglikami, coś pewnie załatwią, ale wolę sam zadziałać, mam dobrą znajomość języka ang, średnią go i rosyjskiego i słabą j, norweskiego\duńskiego, posiadam licencję ochroniarską II-go stopnia, mam poświadczenie bezpieczeństwa-tajne, doświadczenie w tym zawodzie kilka lat- głównie praca w wojsku, przez pół roku jeździłem w firmie transportowej Schenker, a potem rok w firmie INTERTRANS, mam digi tacho card, na wózkach widłowych nie jeździłem prawie wcale (troszki na Nissanie ze wspomaganiem – waga 25) mam więc pytanko czy w tych zawodach trudno tu w okolicy?? myślałem o ochronie, pójść do firmy pogadać, kilka firm napisało że robią licencję SIA dla właściwych kandydatów, ewentualnie sam zrobię- stać mnie na to:) aha i mam pytanko- chciałbym kupić Vectrę 1.8 benzyna z 2003-2006 roku ile musiałbym zapłacić za insrance, mam 26 lat bezszkodową jazda, wszystkie kat.prawka, – patrzyłam w (more than) i wyszło ok.800 L:( Samochód to jednak sprawa drugorzędna, praca ważniejsza, może ktoś zetknął się z ochroną SIA door supervisor?? kurs to ok. 200L egz. ponoć też tyle

Anonim
    Gość

Confused.com. Tu sobie możesz sprawdzić ile ubezpieczenie kosztuje. Licencję na wózki musisz mieć angielską. Polskiej nie honorują. Pracodawca może Cię zatrudnić jednak bez licencji i przeszkolić do pracy na wózkach.

Na resztę pytań niestety, nie umiem odpowiedzieć. Nawet nie przebrnęłam dokładnie przez to CV, które nam tu pięknie nakreśliłeś 8)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 61)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.