Strona główna › Działy › Praca › Wszystko o pracy na wózkach widłowych
no i co? Nikt nie kwapi sie udzielic odpowiedzi? Panowie madralinscy, co jest z wami? 😛
(…)"Moze ktos siedzi w branzy i pomoze?" (…)
Widocznie nie siedzi…a przynajmniej nie za bardzo.
otoz counter balance to wozek najczesciej gazowy uzywany glownie na powietrzu do rozladunku lub zaladunku ciezarowek.
reech truck to wozek na baterie taki co sie kreci wokol wlasnej osi ,nie ma kierownicy,uzywany w magazynach.
Ludzie uprawnienia na wuzek robi sie w 4 godziny tyle trwa kurs wiem bo muj znajomek ma juz papierek w reku ale sie nameczyl :-), ach kurs jest zupelnie za darmo
a czy moglbys cos wiecej dodac na ten temat? Ja mam taka sytuacje ze mam licencje na wozki spalinowe z Polski. Tlumacz przysiegly przetlumaczyl mi to w Polsce. Niestety w anglii spotkala mnie to ze nie chca honorowac tych papierow. 🙁 Bylem w job center aby powiedzieli mi co mam zrobic dalej, bo gdzies czytalem na forum ze jest mozliwosc wymiany licencji na adekwatna angielska, ale niestety dali tylko nr do istytucji zwanej dalej – HARGREAVES Treaining Services Limited – tam pani powiedzial ze nie moga mi wymienic mojej licencji na angielska ot tak! Musze przejsc kurs 2,5 dniowy kosztujacy 255 funtow.. Moje pytanie brzmi chca mnie naciagnac? Czy moze taka procedura jest zawsze stosowana.. Dodam tyle ze moje doswiadczenie nie jest duze w pracy na wozkach.. Za wszelka pomoc Bardzo Dziekuje
Czyli w zasadzie tak jak bys mial od nowa zdawac wszystko,zadna wymiana to jest wg mnie.Nie wiem jak to powinno byc ale powiem Ci ze ja na wyspach musialem zdawac dwa razy egzamin na wozkach.Poniewaz pierwszy egzamin odbyl sie w innej firmie ktorej pracowalem,papierek nie byl honorowany przez obecnego pracodawce! 😯 (byl jednak pomocny na starcie bo swiadczyl o doswiadczeniu) Dopiero w obecnej firmie zrobiono mi licencje z prawdziwego zdarzenia honorowana w calej Anglii.Oczywiscie wszystko gratis 😉
a ja mam takie niewinne pytanko, bo szukalem tego na necie, a tlumaczenie bezposrednie troche mi pomaga,ale nie do konca…
Czy:
counter balance forklift license- to male widlaki typu np.nasz RAK??Takie do np.zaladowania ciezarowki?
reech- to te wielkie,ktore maja wysoki maszt?Uzywane do wysokich magazynow?Moze ktos siedzi w branzy i pomoze?
z gory dzienks
Dokladnie tak jak myslisz.
Sa jeszcze inne rodzaje wozkow ale te dwa to tutaj podstawa, Pozdr.
otoz counter balance to wozek najczesciej gazowy uzywany glownie na powietrzu do rozladunku lub zaladunku ciezarowek.
reech truck to wozek na baterie taki co sie kreci wokol wlasnej osi ,nie ma kierownicy,uzywany w magazynach.
Zapomniales dodac najwazniejszego: Reech truck podnosi i zdejmuje palety z duzuch wysokosci (z regalow). Nazwa reech pochodzi od: siegac.
A kierownica jest, tyle, ze z regoly z boku, jest mniejsza i ze wspomaganiem (bez obawy – to nie Firefox – nie trzeba nim sterowac myslami i do tego po angielski, hihi).
Pozdr.
Ludzie uprawnienia na wuzek robi sie w 4 godziny tyle trwa kurs wiem bo muj znajomek ma juz papierek w reku ale sie nameczyl :-), ach kurs jest zupelnie za darmo
Pierwsze slysze…
Jezeli kurs trwal 4h to prawdopodobnie byl to kurs wewnetrzny w fabryce i uprawnia do prowadzenia tego typu pojazdow tylko na terenie owej firmy. ( W takim przypadku nie dostaje sie "papierku"). I wowczas takowy kurs jest za darmo.
Jezeli ktos ma inne informacje to prosze o blizsze informacje (najlepiej wlase doswiadczenie a nie znajomy Janusz mi mowil…)
Pozdr.
a czy moglbys cos wiecej dodac na ten temat? Ja mam taka sytuacje ze mam licencje na wozki spalinowe z Polski. Tlumacz przysiegly przetlumaczyl mi to w Polsce. Niestety w anglii spotkala mnie to ze nie chca honorowac tych papierow. 🙁 Bylem w job center aby powiedzieli mi co mam zrobic dalej, bo gdzies czytalem na forum ze jest mozliwosc wymiany licencji na adekwatna angielska, ale niestety dali tylko nr do istytucji zwanej dalej – HARGREAVES Treaining Services Limited – tam pani powiedzial ze nie moga mi wymienic mojej licencji na angielska ot tak! Musze przejsc kurs 2,5 dniowy kosztujacy 255 funtow.. Moje pytanie brzmi chca mnie naciagnac? Czy moze taka procedura jest zawsze stosowana.. Dodam tyle ze moje doswiadczenie nie jest duze w pracy na wozkach.. Za wszelka pomoc Bardzo Dziekuje
Tak wlasnie z regoly tutaj jest! Nie chonoruja naszych licencji na wozki bo…
Nie wiadomo czemu ale oplaca sie to firmom robiacym takie uprawnienia:p
Zrob sobie ten krotki kurs, to tylko 225 funciakow a licencje juz bedziesz mial i to bez dodatkowych kombinacji, Pozdr.
A kto zna jakies namiary na ciekawa szkolke na wozki widlowe najlepiej elektryczne i spalinowe.. Prosze o nr tel adresy stron www 🙂 Oczywiscie im tansza tym lepsza 🙂 Mieszkam w Wakefield…
A kto zna jakies namiary na ciekawa szkolke na wozki widlowe najlepiej elektryczne i spalinowe.. Prosze o nr tel adresy stron www 🙂 Oczywiscie im tansza tym lepsza 🙂 Mieszkam w Wakefield…
Powertuj Na forum ten temat byl juz walkowany tyle razy.Ruszcie Glowa macie internet czemu czekacie na gotowa odpowiedz.
Witam .Chciałem zapytać jakie są możliwości zdobycia pracy mając uprawnienia wózka widłowego. Jeżeli cos wiecie na ten temat bardzo proszę o informacje, a jeżeli to możliwe w jakich agencjach można się załapać do takiej pracy .
pytanie kontrolne posiadasz polskie czy angielskie uprawnienia na wozek
Przylanczam się do pytania. Wlasnie jestem w trakcie robienia kursu w polsce. Wystawiaja nawet uprawnienia w jezyku angielskim.
ja posiadam licencje zrobiona tutaj w anglii i z tego co wiem nie jest akceptowana licencja z innego kraju…z pewnoscia moze pomoc w zdobyciu jej z racji doswiadczenia ale nie jestem pewny te informacje obily mnie sie tylko o uszy wiec prawda moze byc zupelnie inna