Strona główna Działy Praca Wszystko o pracy na wózkach widłowych

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Mike
    Członek

Czy angole akceptuja przetlumaczone uprawnienia na wozki widlowe?? Jezeli nie to co z tym fantem zrobic??:arrow:

Anonim
    Gość

tak to bardzo dobre pytanie rownierz posiadam takie uprawnienia i zastanawiam sie czy po przetlumaczeniu beda wazne???

Anonim
    Gość

odswiezam i prosze osobe znajaca temat o odpowiedz…jeszcze niewyjechalem a juz niestety obserwuje „Polska” zyczliwosc na obczyznie 🙄

ScOOrK
    Członek

Zależy od firmy, niestety. 😥
    Ale jeżeli ktoś ma dar przekonywania (albo nie jest pierwszym obcokrajowcem z tym problemem) to ma duże szanse. 😆
    Trzeba próbować…
    8)
    Niestety Anglicy nie tolerują wielu dokumentów z naszego kraju. 😥
    Pozdrawiam wszystkich.

woyth
    Członek

Pare informacji mozna znalezc na stronie http://www.itssar.org.uk i najlepiej skontaktowac sie z nimi,na stronie sa adresy biur legalizacji.Czasami wystarczy ze odbebni sie jedno lub dwudniowe szkolenie z BHP.
    POWODZENIA

cezary
    Participant

JA mam uprewnienia mimo tego i tak musze przejsc kurs/szkolenie w UK w ktory powtarzam to samo co w polsce w tydzien ale tu sa poprostu inne wymogi i inny sprzet , z opanowaniem tego sprzetu to zaden problem takze bez obaw 😉 [/color:14f0a3ae5b]

bartek007
    Participant

witajcie
    jak z praca na wozek widlowy
    moge pomoc w zalatwieniu uprawnien

Maryo
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    bartek007 wrote:

witajcie
    jak z praca na wozek widlowy
    moge pomoc w zalatwieniu uprawnien

Czesc Bartek,
    czy na poczatek moglbys wyjasnic co to takiego:
    – CPCS card and a telescopic licence’
    – CITB licence
    – CIS card
    – telescopic rough terrain licence

i czy jestes wstanie pomoc w zalatwieniu takich uprawnien.
    Obecnie pracuje jako FLT driver, ale przyjeto mnie do pracy na podstawie polskich uprawnien na wozki widlowe. Pracodawca obiecal wyslac mnie na kurs gdzie moglbym zdobyc angielskie uprawnienia. Tyle, ze jakos sie do tego nie spieszy. Dlatego chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o wspomnianych nazwach, poniewaz rozgladam sie za dodatkowa praca, a w prawie wszystkich ofertach pojawiaja sie wlasnie takie wymagania. Z gory bardzo dziekuje za jakakolwiek odpowiedz.

woyth
    Członek

Sprawdz ta strone
    http://www.citb-constructionskills.co.uk/cardschemes/
    wszelakie karty CITB (w tym tez CPCS) sa potwierdzeniem zdania egzaminu z BHP dla wybranej grupy zawodowej np. dla majstra, kierownika, kierowcy widlaka itd. Karta CPCS jest karta potwierdzajaca przejscie egzaminu z BHP przez operatorow sprzetu. Kontakty i namiary na centra egzaminacyjne mozesz znalezc na powyzszej stronie.

Natomiast karta CIS potwierdza to ze jestes samozatrudniony, pracujesz jako podwykonawca a nie jako pracownik.

Telescopic licence (rough terrain) – uprawnia Ciebie do prowadzenia ladowarek z teleskopowym wysiegnikiem a dopisek rough terrain oznacza ze mozesz prowadzic taka ladowarke na przyklad na budowie gdzie nie ma utwardzonych drog. (Taka ladowarka nie jest wozkiem widlowym wiec licencja na widlaka nie uprawnia do prowadzenia takiej ladowarki)

Wiecej informacji na temat zamiany polskiej licencji na widlaki na angielska mozesz znalesc tutaj http://www.itssar.org.uk/ jest to organizacja regulujaca przepisy dotyczace wydawania licencji na widlaki i inne urzedzenia sluzace do transportu

Tutaj znajdziesz typy i nazwy kursow ktore mozna zrobic
    http://www.ttt-services.co.uk/courses1.htm

Przejrzyj wczesniejsze posty tez bylo o licencjach i innych takich

Pozdrawiam w Nowym Roku

PS
    Moze nie Bartek ale zawsze jakas odpowiedz 😀

deryo
    Participant

witam.
    mam zrobiony kurs w polsce i wybieram sie do anglii i mam pytanie odnosnie tlumaczenia papierow.

czy wystarczy tlumaczenie tlumacza przysieglego,poparte pieczatka notariusza? macie z tym jakies doswiadczenia?anglicy bezproblemowowo respektuja takie uprawnienia z polski, czy maja jakies wonty?

dzieki za wszelkie info

MISIEK
    Członek

a ja mam takie pytanie: pytaja mnie o takie uprawnienia.. Down Fork
    Lift Training.. I nie wiem za bardzo co to jest?

fatamorgana
    Participant
    ”Jeku” wrote:

tak to bardzo dobre pytanie rownierz posiadam takie uprawnienia i zastanawiam sie czy po przetlumaczeniu beda wazne???

Kilka rad i uwag było już pisanych poprzednio…
    http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=1013

kris
    Participant

Znalazlem firme ktora zajmuje sie robieniem kursow na wozki widlowe miesci sie na Hunslet – "Relay Recrutment" nie wiem ile razy na kwartal ale jest mozliwosc zrobienia RTITB za niecale £60 reszte pokrywa rzad. Minus jest taki ze 1-szy tydzien jest szkolenie z zakresu teori itp, potem jest tydzien jazdy widlakiem i gdzies za 2-3 tyg. daja znac kiedy jest egzamin wiec jak juz wspomnialem minus taki ze wszystko robi sie kolo miesiaca. Jakby co wiecej informacji udziele telefonicznie 07845531229
    Pozdrawiam

deryo
    Participant

a ja mam takie niewinne pytanko, bo szukalem tego na necie, a tlumaczenie bezposrednie troche mi pomaga,ale nie do konca…

Czy:
    counter balance forklift license- to male widlaki typu np.nasz RAK??Takie do np.zaladowania ciezarowki?
    reech- to te wielkie,ktore maja wysoki maszt?Uzywane do wysokich magazynow?

Moze ktos siedzi w branzy i pomoze?

z gory dzienks

deryo
    Participant

no i co? Nikt nie kwapi sie udzielic odpowiedzi? Panowie madralinscy, co jest z wami? 😛

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.