Strona główna Działy Hyde Park Jaka jest najlepsza sieć komórkowa w UK?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    muza_erato
    Członek

Witajcie!
    Pewnie,będe miała jeszcze kilka pytań,ale jak na razie oprócz pogody,interesuje mnie jeszcze jedna rzecz 😉 Mianowici sieci komórkowe.Wiem,że w UK jest ich kilka.Tyle wiem na 100%,ale … Chciałabym się Was poradzić, która z tych sieci jest,że się tak wyraże,”najlepsza” = „najtańsza”.Chodzi mi raczej o oferty „pay as you talk”(bez abonamentowe).Dokładnie chodzi mi o jak najtańsze wysyłanie sms-ów za granicę z UK (do Polski).A co z MMS-ami,czy też się da wysłać z UK do Polski?Może wiecie coś na ten temat?
    Będe ogrmonie wdzieczna za wszelkie odpowiedzi.
    Kisses :*

Anonim
    Gość

witam
    Ja osobiscie namawila by cie na O2, niewiem oczywiscie jak w innych sieciach ale tutaj sms do polski kosztuje 20p, a weekend dzwoniac pod numer 08444620620 (to polaczenie kosztuje cie 20p) a pozniej placisz tylko 2p za minute rozmowy z krajem:))
    Pozdro

Mike
    Członek

Vodafone tez kasuje 20p za smsa do PL, Virgin rowniez 20p co do rozmow do polski to roznie Vodafone 15p ,ale wybor nalezy do ciebie 😉
    Moze inny operator ma taniej, moze ktos uzywa innej ??

Anonim
    Gość

Smsy do polski w taryfie talkalotmore 10p od sztuki,

Niby trzeba doladowywac konto miesiecznie 30L aby ta taryfa caly czas dzialala, ale ja tego nigdy nie zrobilem i talkalotmore dalej mam.. 🙂

Z leeds do Harrogate niedaleko, ma ktos w Harrogate znajomych?

Pozdro
    Karol[/list]

mar3k21
    Participant

Aby dzwonic do PL o2 najtaniej i na tym sie konczy zaleta o2.
    ja dla tego mam 2 numery jeden Virgin ( sms w sieci 3p do pl 10p)
    rozmowy wiele tansze niz w o2 w ciagu tygodnia i do innych sieci.
    a najprosciej to sprawdz ceny np w gazetze „the link” tam masz zestawienie wszyskich „tak takow ” heh

groove
    Participant

nie chce otwierac nowego tematu więc pisze tutaj,
    mam taką prośbę, mógłby ktoś napisac która siec ma jaki numer początkowy ?

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    groove wrote:

nie chce otwierac nowego tematu więc pisze tutaj,
    mam taką prośbę, mógłby ktoś napisac która siec ma jaki numer początkowy ?

Z doświadczenia wiem, że 077 ma Vodafone, 078 – O2 i Orange, 079 – T-Mobile i Virgin.
    Ale to jest tylko orientacyjnie, gdyż tu można zmienić sieć zachowując posiadany numer i wtedy pełna dezorientacja 😯
    Ponadto:
    0800 i 0500 – free (ale z komórek prepaid płatne)
    08… – numery płatne wg jednej taryfy z całego kraju (taryfa zależy od następnych 2 cyfr)
    09.. – numery o podwyższonej opłacie (jak 0700 w PL, uwaga jw.)

hosi
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    burdzia wrote:

a ile kosztuje „zestaw startowy” poszczegolnych sieci? i gdzie je szukac?
    kioski itp ?

Jesli jestes w PL to na Allegro gosc sprzedaje za 50zł karty nowe O2 i Virgin. AFAIK nowe O2 kosztują 9,99Ł.

Pozdroofka
    hosi

Anonim
    Gość

burdzia wrote:

a ile kosztuje „zestaw startowy” poszczegolnych sieci? i gdzie je szukac?
    kioski itp ?

Sory, ale co to jest kiosk ❓ 🙂 (1,5 roku nie byłem w PL dla usprawiedliwienia).
    Telefon kupisz w salonie operatora, w niezależnym salonie jak 'The Link’, w sklepach ze sprzętem elektronicznym; w Tesco (telefon w sieci Tesco), w sklepie Virgin (jw.).
    Na targowisku w Leeds są karty startowe za £2 czy nawet taniej. Oczywiście żeby skorzystać z karty zakupionej bez aparatu musisz najpierw zdjąć sim-lock w telefonie.
    Telefon z kartą od ok. £20 (z kamerą ok. £50)

hosi
    Participant

Witam ponownie 😀
    Zauważyłem że w o2 w przypadku kart pre-paid trzeba co miesiąc doładowywać konto za min. 10Ł. Czy to standard, czy też jest możliwość doładowywania (np. w innych sieciach) w rzadszych odstępach niż 1 miesiąc?

Pozdrawiam
    hosi

Radosc
    Członek

hosi wrote:

Witam ponownie 😀
    Zauważyłem że w o2 w przypadku kart pre-paid trzeba co miesiąc doładowywać konto za min. 10Ł. Czy to standard, czy też jest możliwość doładowywania (np. w innych sieciach) w rzadszych odstępach niż 1 miesiąc?

Pozdrawiam
    hosi

?? Na pewno nie.
    Chyba, ze chcesz dostawac +10% top-up za doladowanie wramach promocji.

Pozdrawiam,
    R

hosi
    Participant

No to sie ladnie zakrecilem 😳
    Mozesz wyjasnic o co chodzi z top up? 😳
    Jakos nie moze znalesc info o terminach doladowania z zaleznosci od wysokosci doladowania, czy jest jakos inaczej niz w PL?

Radosc
    Członek

> „No to sie ladnie zakrecilem”

Zdarza sie 🙂 Szczegolnie jak zaczyna sie mieszkac w normalnym kraju 😆

> „Mozesz wyjasnic o co chodzi z top up?”

To jest to samo co doladowanie, tylko inaczej sie nazywa 😉 jest kilka opcji opisanych na stronach o2 (www.02.co.uk): przelew, karta kredytowa czy karta doladowujaca. Nic strasznego.

> „Jakos nie moze znalesc info o terminach doladowania z zaleznosci od wysokosci doladowania, czy jest jakos inaczej niz w PL?”

Jak wspomnialem wczesniej, jest to normlany kraj z normalna konkurencja. Oznacza to, ze jezeli nie mozesz tego znalezc, to tego nie ma 🙂 Przynajmniej w o2. Rozmawiasz do wyczerpania limitu.
    Z limitem czasowym spotkalem sie z czyms takim w „3”, ale akurat bardziej mnie interesowal aparat niz oferowane przez nich minuty 🙂

Pozdrawiam,
    R

hosi
    Participant

Wielkie dzieki za info Radosc! 😀
    No wlasnie, jesli top up to doladowanie, to na stronie o2.co.uk w taryfach „Pay as you Go Tariffs” widzę rubryke „Minimum
    Top Up” a w niej „Ł10 Min top up 4” a 4 oznacza: „Ł10 minimum monthly top up required.” Mozesz to wyjasnic? 😯 W takim razie jest wymagany top up/doladowanie Ł10 na miesiac? 😯
    Wybacz, ale dopiero raczkuje… 😳

Radosc
    Członek

hosi wrote:

Wielkie dzieki za info Radosc! 😀
    No wlasnie, jesli top up to doladowanie, to na stronie o2.co.uk w taryfach „Pay as you Go Tariffs” widzę rubryke „Minimum
    Top Up” a w niej „Ł10 Min top up 4” a 4 oznacza: „Ł10 minimum monthly top up required.” Mozesz to wyjasnic? 😯 W takim razie jest wymagany top up/doladowanie Ł10 na miesiac? 😯
    Wybacz, ale dopiero raczkuje… 😳

Chodzi Ci o ten link?:
    http://shop.o2.co.uk/cgi-bin/o2uk/jsp/tariffs/selectTariff.do?menu=y

To sa wymagania przy specjalnych taryfach „Talkalot”, natomiast warunki ogolne doladowania dla „normalnych” tarf masz tu:

http://www.o2.co.uk/productsservices/tariffs/pay_go/cardtopup.html

Pozdrawiam,
    R

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.