Cześć
Przejrzałem stronkę leeds.pl i forum, ale nie znalazłem informacji na temat kosztu życia w Leeds – [b:54ccc3313e]ile się tygodniowo przejada[/b:54ccc3313e]?
Wybieramy się z dziewczyną w lipcu do Leeds i chcemy obliczyć, ile kasy musimy ze sobą zabrać – możecie coś poradzić, podać swoje doświadczenia?
Następną kwestią jest [b:54ccc3313e]mieszkanie[/b:54ccc3313e] – na stronkach internetowych ciężko jest znaleźć oferty poniżej 40L p.p.p.w. a na forum znalazłem opinię, że można dorwać całe mieszkanie za 230L/m. Z tego co wiem, szukając ofert na miejscu można znaleźć mieszkanko o połowę tańsze niż on-line. Ostatecznie na pierwszy tydzień odpaliłbym czynsz według cen internetowych, ale zdaje się, że jeszcze trzeba wpłacić [b:54ccc3313e]depozyt[/b:54ccc3313e]. Nie wiecie w jaki sposób można obniżyć lub uniknąć opłat depozytowych? Ewentualne sugestie, gdzie szukać mieszkań mile widziane.
Generalnie będę wdzięczny za wszelkie info o waszych pierwszych dniach w Leeds – nieprzewidziane wydatki, miłe zaskoczenia, niemiłe rozczarowania, co sprawiało wam kłopoty a co poszło łatwiej, niż się spodziewaliście…
pozdrowionka z kraju
kony (konys@op.pl)