Strona główna › Działy › Hyde Park › Leeds resident
Moze napisalibyscie kilka slow o sobie ….ile mieszkacie w Leeds, co robicie ,jak wam sie tu podoba… Mozna by bylo podzielic sie wspolnymi doswiadczeniami
Ja mieszkam od poczatku maja z dwoma kolesiami, ale nasza grupka wciaz sie powieksza… (no teraz to nas z 15tu emce jest normalnie )
Jakiekolwiek sugestie mile widziane…. 😆
Pozdro 😉
Hej,
Jestem tu od lipca, a moja ukochana zona od wrzesnia.
I powiem jedno: Leeds jest fajne, a jak ktos nie wierzy niech wybierze sie do Bradford 😆
Na razie nie wchodza w gre ani procenty ani soczki – maqmy inna rozrywke: Teletubbisie 😈 Jest z nami taki jeden pan, ktory uwielbia je ogladac 😉
Pozdrawiamy,
Hej,
Ja mieszkam na Harehills Lane od maja br. razem z moja dziewczyna oraz kolega i kolazanka.
Przez caly okres mojego pobytu w Leeds mialem okazje (czasami watpliwa) poznac ok. 25-30 Polek i Polakow.
Moj czas w Leeds uplywa mi na pracy i nauce angielskiego w Park Lane College (szkola mi sie podoba).
pozdrowienia dla:
-Sylwi i Pawla
-Jacka
-calej rodziny Fecia (Kasia i jej brat, Maniu&Feciu, Eliza&Przemek)
-Edyty (ktora wrocila juz do Poznania) jej brata & szwagra
-Alicji Z.
-dwoch „Ol” ktore poznalem w PLC
-Mateusza (jw)
-Ewy S. (z Park Plaza Hotel) & jej chlopaka
-Michala (tez z Park Plaza Hotel)
-Zbigniewa
-p. Jadzi & p. Stasia & Waldka
no i oczywiscie
specjalne pozdrowienia dla moich wspolmieszkancow
pozdr
M.
Ja nie mieszkam w Leeds (przyznam sie szczerze musialem sprawdzic na mapie gdzie jestescie) ale bardzo podoba mi sie Wasza stronka i czasami zagladam na Wasze forum wiec uznalem ze dobrze bedzie sie wpisac i pozdrowic wszystkich w Leeds i okolicach.
Mieszkam w Bury St Edmunds (tez bedziecie musieli sprawdzic gdzie to jest )gdzie polakow jest 3 sztuki ja,moja pani & nasz malutki orzeszek ktory jest na razie w drodze na ten swiat (5 m-c).Moze przesadzam z tymi 3 sztukami moze jest nas 5 bo wlasciciel mojego domu (fin z finlandii) moze powiedziec 'kielbasa krakowska’ po polsku a jego zona probuje to powiedziec (angielka z anglii) 😉
Wczesniej mieszkalismy w Peterborough gdzie polski jest prawie jezykiem urzedowym (pozdrawiam chlopakow z OPTIMY niech moc bedzie z WAMI i oby OBI ONE KENOBI sie WAMI opiekowal) ale wyprowadzilismy sie do malego,przytulnego Bury.
POZDRAWIAMY WSZYSTKICH W LEEDS I OKOLICACH
PS udalo nam sie ostatnio spotkac naszych rodakow ale to temat na innego posta 😉
A ja mieszkam w Leeds od lutego br.
Na ulicy Euston Terrace w przytulnej dzielnicy-Holback. Mieszkam z czworka moich przyjaciol z ktorymi niestety bede musial sie rozstac w polowie wakacji (wracaja do Polski) ale na szczescie zdazylem tu poznac paru fajnych ludzi, zarowno polakow jak i anglikow, tak wiec nie obawiam sie samotnosci. Pracuje jako „bar support” w barze w centrum Leeds i podoba mi sie moja praca jak zadna inna (mimo marnych zarobkow 😉 ).
Ogolnie Anglie odbieram pozytywnie. Podoba mi sie tutaj bardzo, gdyby nie tesknota za przyjaciolmi 🙁
A tak przy okazji… Moze ktos szuka wspollokatora od sierpnia? Nie pijacy (nadmiernie 😉 ), nie palacy (to klamstwo ale moge isc na ugode), mily, sympatyczny, nie chrapie w nocy, nie uzywam cudzych szczoteczek do zebow, nie wyjadam cudzych zapasow z lodowki, 89 kilogramow masy, 186 centymetrow wzrostu (to tyle jesli chodzi o wymiary), uprzejmy jak jasny ch…
No cześć wszystkim ❗
Mieszkam w Leeds od czerwca ub. roku i nadal uważam że mogłoby być lepiej 😉
Do tej pory pracowałem w XX firmach (czyli w 4 agencjach), a aktualnie mam permanenta w firmie która ma przedstawicielstwa (i filje) na całym świecie (do Polski też wysyłamy 😀 ), zarabiam też całkiem dobrze i nie mam co płakać 😆
Jestem człowiekiem w średnim 😉 wieku (23), ale mój światopogląd jest nadal elastyczny (przynajmniej tak mi się wydaje).
Nie brak mi tutaj przyjaciół, bo jest nas tutaj kilka osób 😆
Oprócz tego poznałem kilku „tubylców” i też się z nimi spotykam
Mieszkamy całkiem nieźle, ale chcemy znaleźć coś większego. 😆
Pozdrowienia dla Wszystkich
No witam
a ja mieszkam na North grange road ale nie moge napisac ze z banda przyjacieli ;))))
jako student (university of leeds) mam doczynienia z ludzmi z calego swaita czytaj z nimi mieszkam.
a tak poza tym to zastanawia mnie jedna sprawa !!!!!!!!!!!!
czytam to forum ludzie maja problemy hmm jak kazdy, jedni robia sobie jaja z arabOw ze czarni z polkami ale jedna kwestje mozna by sie od nich nauczyc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ONI SIE TRZYMAJA RAZEM
tzn arabskiesklepy———— kto tam pracuje ONI
a my jak sie zachowujemy?? jak ostatnie buraki (nie wszyscy ) jak ktos pomaga to juz od cwaniakow wyzywany. Masz prace ktos szuka to jak masz okazje doradzic albo wiesz ze jest miejsce wolne tam gdzie pracujesz to dawaj a nie ja nic nie wiem kto ty jestes a tak najlepiej to wracaj do POLSKI.
ps szukam pracy heheheeheheheh ( nie no zarcik )
a moze by tak piwko co ??
pozdrawiam
Ojj Marek odbiegles od tematu 😉 Ale rzeczywiscie nastawienie do rodaka jest straszne. I sporo wody w tamizie przeplynie zanim sie to zmieni . (Moze zalozysz kolko integracji mlodziezy polskiej ) 🙄
A może Mike jako ten „władca” forum 😉 wtrąci się by napietnowac brak naszej kultury w życiu razem- taka luźna dygresja
A ja mieszkam w Garforth (LS25). To bardzo mila choc droga miejscowosc na wschod od Leeds. Przede wszystkim bezpieczna i nie tak brudna jak niektore ulice w Leeds. Mieszkam tu z zona. Zona przyjechala tu w sierpiniu 2004 a ja dolaczylem do niej w grudniu. Prace mamy bardzo fajna, nowe mieszkanko I jestem zadowolony z pobytu w anglii (choc z samej anglii mniej ). Pozdrawiam 😆
A może Mike jako ten „władca” forum 😉 wtrąci się by napietnowac brak naszej kultury w życiu razem- taka luźna dygresja
Owszem moglbym, ale to temat morze i nie mi tu osadzac…
Ja tylko tutaj sprzatam 😉
I tez cos napisze… Jestem w Leeds od stycznia, mieszkam w Headingley (calkiem nienajgorsza okolica). Pracuje w calkiem duzej firmie i ogolnie nie narzekam. Moze czasem nie ma z kim pogadac ale ogolnie jakos leci.
Pozdrawiam
Hehe Mike jeżeli tak gotujesz jak sprzatasz to polecić Ciebie trzeba na diete cud 😉
Ja mieszkam w zależności od nastroju albo Brampton South Yorkshair albo na wyspie w Polsce ale coś mi się wydaje, że chyba osiądziemy u Brytów na jakieś pare lat,albo na zawsze zobaczymy świat jest całkiem spory
hej,
odswierzam topic zeby nie tworzyc nowego:)
na poczatku sierpnia przenosze sie do leeds i bede mieszkac w dzielnicy roundhay. no, w sumie to nawet nie wiem czy to dzielnica jest ale wiadomo o co biega:D
ktos moze wie cos wiecej o roundhay? czy ladne miejsce, w miare bezpieczne, czy duzo nacji nie-angielskich (no, chodzi mi chyba o muzulmanow…ale jestem okropna 🙁
pozdrawiam wszystkich serdeczniasto!
witam
ja natomiast jestem Pawel mieszkam w Headingley, jestem tu od 3 tygodni ale wczesniej mieszkalem w Leeds przez 6 miesiecy gdy to mialem okazje tu studiowac LMU.
Leeds hhmmmmm……. miasto fajne i przyjazne. 🙂