Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
kunegunda wrote:
Ostatnio mnie to troszeczke zainteresowalo kto moze wracac o kraju.
I tak sobie posiedzialem z kalkulatoem w moim miescie jest dosc latwo dostac prace za jakies 12 zl/h wiec okolo £3.bedac w anglii i pracujac bez znajomosci jezyka mam jakies £5.7, Ale teraz musze wynajac mieszkanie kpic jedzenie przejazdowke i jakies tam inne pierdoly no wiec nie wychodze za dobrze. Wracaja do polski ide do pracy zarabiam malo ale mieszkam u rodzicow odpalam 300 zl na zycie i okolo 800-900 jest moje czyli 200-220 funtow miesiecznie nie jest zle i zycie nie rozni mi sie za brdzo tu i tu mieszkam z 10 ludzi na jedym mieszkaniu, ale zto wszyscy wokolo mnie mowia po polsku. Tak jeli zarabial bym 5.7 nieznal jezyka to wracal bym do polski
wydaje mi sie, ze nie mozna porownywac tak jak ty zrobiles, choc tok myslenia poprawny, ale[b:8ffc90dbf6] kazdy kto tu ma lepiej niz w Polsce to zostanie nawet jak nie zna angielskiego i zarabia 5,70[/b:8ffc90dbf6]
pytanie ~ jak nie znajac ang., zarabiajac 5,70 i mieszkajac z 10 osobami moze byc komus lepiej w UK niz w Polsce?
tysiac odpowiedzi: mieszkam na wsi, aby znalesc prace musze podrozowac daleko albo wynajc mieszkanie niedaleko miejsca pracy (i juz niewiele zostaje nawet przy 12zl/h), albo nie moge liczyc na pomoc rodzicow, sam musze wynajmowac, mam 4 dzieciakow zarobie 12h/godz ale i tak nie wystarczy…………….itp. itd.