Strona główna › Działy › Praca › Fabryka Pioneer › Fabryka Pioneer
[b:b2aad35d46]Pewnie zostane usunieta z forum [/b:b2aad35d46]po tym poscie 🙂 , ale nie moge sie powstrzymac od napisania tego, co czuje.
Aż tak źle to u nas nie jest, bez przesady… [/color:b2aad35d46]:lol:
Weszlam na to forum, zeby powymieniac sie doswiadczeniami, spostrzezeniami na temat tego kraju, z ludzmi, o ktorych myslalam, ze tak jak ja- probuja sie tu odnalezc, bo z miliona powodow wyjechali z Polski i postanowili sie tu osiedlic. I jedyny wniosek jaki mi sie nasuwa po wielomiesiecznej obserwacji jest nastepujacy- nie wazne co napiszesz lub czego dotyczy Twoj post- [b:b2aad35d46]ludzie i tak beda psioczyc, jaki ten kraj jest dziwny, zycie do dupy a ludzie zlosliwi (zwlaszcza Polacy[/b:b2aad35d46]). Dobily mnie szczegolnie posty [b:b2aad35d46]o polskiej szkole, ktora ludzie prowadza z dobrego serca i za symboliczne pieniadze[/b:b2aad35d46], bo chca wpoic dzieciom tu urodzonym choc odrobine polskiej historii, kultury i jezyka.[b:b2aad35d46] I zamiast szanowac ich za to- ludzie pojechali po nich jak po lysych kobylach.[/b:b2aad35d46]
[b:b2aad35d46]Ale coz- taka polska mentalnosc. Nie wazne co napiszesz- znajdzie sie setka osob, ktora pokloci sie z Toba dla samej przyjemnosci uczestniczenia w wymianie zdan.[/b:b2aad35d46]
Moim zdaniem, aby doświadczyć tych rzeczy które wymieniłaś, wcale nie trzeba przyjeżdżać do UK… 😉
W końcu Polacy przynoszą tutaj swoje skażenia, wirusy i choroby właśnie z Polski.
Nie nalezy żyć w ułudzie.
Im bardziej wierzysz, że ludzie są szczerzy, uczciwi i w porządku, tym boleśniej się przekonasz, że nie są (dotyczy równiez wielu Anglików).
Jednak najlepszym probierzem faktycznych intencji ludzkich, jest stworzenie im okazji do wykazania się czymś innym- pozytywnym.
Życie pokazuje jednak, że znacznie lepsze i ciekawsze jest dla naszych rodaków zajmowanie się cudzym tyłkiem dla pogadania sobie o nim, niż zrobienie czegoś pożytecznego i pozytywnego dla innych. 😈 😈 😛
Pozdrawiam. 🙂