Strona główna Działy Praca Fabryka Pioneer Fabryka Pioneer

casiopaea
Participant

Pewnie zostane usunieta z forum po tym poscie 🙂 , ale nie moge sie powstrzymac od napisania tego, co czuje.

Weszlam na to forum, zeby powymieniac sie doswiadczeniami, spostrzezeniami na temat tego kraju, z ludzmi, o ktorych myslalam, ze tak jak ja- probuja sie tu odnalezc, bo z miliona powodow wyjechali z Polski i postanowili sie tu osiedlic. I jedyny wniosek jaki mi sie nasuwa po wielomiesiecznej obserwacji jest nastepujacy- nie wazne co napiszesz lub czego dotyczy Twoj post- ludzie i tak beda psioczyc, jaki ten kraj jest dziwny, zycie do dupy a ludzie zlosliwi (zwlaszcza Polacy). Dobily mnie szczegolnie posty o polskiej szkole, ktora ludzie prowadza z dobrego serca i za symboliczne pieniadze, bo chca wpoic dzieciom tu urodzonym choc odrobine polskiej historii, kultury i jezyka. I zamiast szanowac ich za to- ludzie pojechali po nich jak po lysych kobylach.

Ale coz- taka polska mentalnosc. Nie wazne co napiszesz- znajdzie sie setka osob, ktora pokloci sie z Toba dla samej przyjemnosci uczestniczenia w wymianie zdan.

Mam wrazenie, ze to forum to miejsce, gdzie samotne indywidua moga z kims pogadac, bo na zywo nikt z nimi gadac nie chce…

I najwazniejsze- nienawidziec wszystkich, ktorym jest lepiej od nas. Jak sie ktos dorobil, to znaczy ludzka krzywda sie dorobil, nie ciezka praca. A na ludzkiej krzywdzie nawet jaguara sie dorobic idzie 😉

Pozdrawiam wszystkich, ktorzy nie psiocza na wszystko i wszystkich, ktorzy z optymizmem patrza na zycie i realizuja w UK cele, jakie sobie postawili i ktorych nie mogli realizowac w PL.

A wszystkim innym zycze wytrwalosci, bo takich Lazyboy’ow spotkacie w zyciu jeszcze bardzo, bardzo wielu…