Strona główna Działy Hyde Park WSTYD MI ZA WAS CWANIACZKI! WSTYD MI ZA WAS CWANIACZKI!

Uxbridge
Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
v-tec wrote:

[quote:417c851abc]Jak ci dziecko podprowadzi funta z portfela to tez to zlekcewazysz i nie nazwiez kradzieza?

Podejrzewam że nawet bym tego nie zauważył… 🙂
A gdybym nawet zauważył to co, mam dzwonić na 999 żeby przyjechali na sygnale aresztować groźnego złodzieja? Przestańcie…
[/quote]
Nie odwracaj kota ogonem. Pytałem się czy zlekceważysz? Rozumiem, że tak 😉 Nic nie powiesz, udasz że nic się nie stało.

:417c851abc wrote:

Oczywiście każda kradzież czy oszustwo jest złe, ale jak mam wybierać czy policja i inne służby mają poświęcać swoje siły na namierzanie takiego który nielegalnie dostał 50 zł czy raczej tego który okradł mi mieszkanie na Ł2,000+ to wybieram tę drugą opcję. To się nazywa gradacja.

To się nazywa demagogia. Nie policja się zajmuje oszustami podatkowymi/socjalnymi tylko odpowiednie urzędy. Ściganie jednych i drugich wzajemnie sobie nie przeczy. Aha, wiesz dobrze że to nie jest 50zł tylko 50zł co miesiąc. Czyli świadome i stałe okradanie podatnika

:417c851abc wrote:

PS. Podobnie zlekceważę 50-złotowego 'oszusta’ a oburzę się na kaczora który nocuje wraz z dworem w najdroższym hotelu na Manhattanie ($600 pppn).

I znowu błąd. Bo kaczor nie ukradł tylko mu zafundowali sponsorzy. A to czy powinien to przyjąć, to inna sprawa.