Lekko sie wyjasnilo dlaczego nie ma kasy od trzech miechow. Poszlam na Lisbon Street i dlugo tłumaczylam o co chodzi i w czym problem. Mila pani odeslala mnie do telefonów gdzie niemniej mili advisorzy po zidentyfikowaniu mnie odsyłali pod nastepne numery. Po ktoryms z kolei odesłaniu okazalo sie ze w systemie nie ma informacji o podjeciu przeze mnie pracy w pazdzierniku ub. roku!!!! A była to zmiana z jednego miejsca na drugie, bez przerwy w zatrudnieniu!!! Była tylko informacja o zakonczeniu poprzedniego zatrudnienia!!! Zmeczona dzwonieniem wymogłam w koncu na niemniej niz ja zniecierpliwionej urzedniczce appoitment na srode, mam przyniesc wszystkie P45, P60 i inne kwity i bedziemy to odkrecac bez telefonowania. Za jednym zamachem odkrecam zalegle platnozsi Working tax Credit i zwrot podatku za ub. rok.
Po raz kolejny okazuje sie ze trzeba byc upierdliwym i ostro domagac sie swego no i bardzo pilnowac kwitow!!! teraz mam nadzieje wszystko bedzie OK. Nie dajcie sie zbyc rozmaitym helpdeskom- ostro po swoje!!! pozdrawiam 😀