Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
tonieja wrote:
a co chcesz robic?
jak powaznie o tym myslisz, zacznij dzialalnosc bez rejestracji, masz na to 3 miesiace.
pozbadz sie polskiego komplexu, just do it 🙂
bo o jakie koszty sie martwisz..? niecale £3 tygodniono NI? z platnosci ktorego i tak mozna zrezygnowac wysylajac odpowiedni formularz, jesli dochod jest ponizej wytycznej. business rates, ktorych nie bedziesz musial placic (trust me :))?
za to bedziesz mogl sie rozliczac z podatku online. W ostatnim roku wykazalem na dzialnosci strate, dzieki czemu zamiast doplacac do podatku z najemnej pracy, dostalem cale £14 zwrotu 🙂
Masz racje ze mam ta polska niepewnosc w temacie "zakladac firme czy nie?". Jeszcze na mnie czas nie nadszedl – douczam sie kilku rzeczy zanim zaczne. Mam zamiar wojowac w branzy programistycznej.
Co Ty robisz? skoro masz tylko biurko i kompa to brzmi jak cos podobnego.[/quote]
nic dziwnego, tez mialem podobny dylemat 🙂 zarejestrowalem dzialalnosc 'na wyrost’ bardziej z ciekawosci jak to wyglada i czy polak da rade bez problemu – w koncu zawsze mozna zamknac 🙂
branza webdesignowa. glownie dla startujacych pakistanskich biznesow 🙂