Strona główna › Działy › Hyde Park › JAK TANIO UBEZPIECZYC SAMOCHOD POMOCY › JAK TANIO UBEZPIECZYC SAMOCHOD POMOCY
Marta ale co ja mam z takim zrobić?
Czy to że angielskie ubezpieczalnie istnieją długo (a nie powstały wczoraj i zbankrutują jutro tak jak wiele polskich) to ma być zarzut? Zróżnicowanie składki? – bardzo dobrze! Dzięki temu kierowca który przedstawia małe ryzyko nie płaci za tych bardziej niebezpiecznych (znów zapytam czy lepiej wrzucić wszystkich do 1 wora tak jak w Polsce?)Moim zdaniem to duża uprzejmość ze strony ang. ubezpieczlani że w ogóle są skłonne uznawać zniżki z Polski (czy PZU uznałoby mi zniżkę z Kazachstanu?), a że trzymają się przy tym pewnej procedury to mogę zrozumieć. Tak jednak jest że w praktyce nie kontaktujemy się z mityczną ubezpieczalnią ale z konkretnym człowiekiem i to od jego staranności i profesjonalizmu zależy wrażenie jakie zrobi na nas dana firma…
Nic nie rób drogi Vitec i olej schizofreniczne podejścia.
Różnica jest prosta. Ja i Ty to nie Borat, Polska to nie Kazachstan, my jestesmy w Unii, której regulacje obowiązują zarówno w UK jak i w Polsce- a nie w Kazachstanie, a poza tym dokument oryginalny jaki przedstawiasz (tłumaczenie) nie jest mityczny i nie pochodzi z mitycznej firmy, zas mityczna ubezpieczalnia TU, której na oczy nie widzisz ani jej przedstawiciela, ma byc solidna i uczciwa- jak się w tych swoich paragrafach zobowiązuje.
W biznesie równiez konsument ma swoje prawa i firma musi ich przestrzegać…
Dotyczy to wszystkich legalnie działających firm -ze 150 letnim stażem jak i rocznym.
Proste (aczkolwiek nie zawsze stosowane…).
Każdy prostak widzi nawet, że Anglia w ogóle nie nadążą za zmianami jakie się dzieją na rynku. Zarówno europejskim jak i własnym.
I dlatego jedna firma na wieść, że ma się jedno auto zza granicy każe [b:816e6c500a] scedować znizkę na samochód zakupiony tutaj (???!!! 😯 😯 )[/b:816e6c500a], zas inna się o to nie troszczy i normalnie nalicza składkę wg. oczywistych kryteriów… 🙂