Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
Monikapas wrote:
no własnie poinformowalam ich o zmianie w grudniu i przyslali mi nowe rozliczenie ale bylo ono takie samo jak poprzenie czyli wedlug nich albo ta roznica w dochodach nie ma znaczenia dla wysokosci benefitow albo zacznie miec znaczenie dopiero od kwietnia kiedy to wazne beda dochody za rok poprzedni czyli 2006 a
czy moge liczyc na taka wysokosc CTC i WTC W nastepnym roku budzetowym przy dochodach ponad 16tys funtow? wedlug tego co sprawdzam online na ich stronach to prawie nic nam nie przysluguje.
No i po co kaza natychmiast dzwonic jak sie cos zmieni?
mam nadzieje ze nie beda kazac mi oddawac pieniedzy ktore mi przysylaja
Benefity zawsze sa naliczane od biezacych dochodow (za wyjatkiem samego claimu) i rok podatkowy nie ma tu żadnego znaczenia. Powyzej 16 tys. WTC nie przysluguje (dalej przysluguje CTC).
Byc moze IR 'machnelo sie’ w Waszych TC. Nawet jezeli tak sie stalo, nie Tobie dociekac czy i gdzie popelnili blad. Masz prawo nie znac sie na tym, a co do Ciebie nalezalo zrobilas, informujac IR o Waszych obecnych zarobkach. Siedzialbym cicho.
Nawet jezeli w koncu okaze sie ze masz nadplate, po prostu bedzie ona stracana z Waszych przyszlych TC (nie wiecej jednak niz 25% raty zasilku). Osobiscie mam cos kolo 2500 nadplaty ktore bedzie mi potracane z TC przez jakies najblizsze 15 lat…