Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
lkosc_st wrote:
….
2. Mieszkam w UK już prawie trzy lata i tego jeszcze nie zrobiłem. Będę sie martwił jak mi sie zamarzy wracac do PL.
…
Jak dopracuja i wdroza Europejski Tytul Egzekucyjny (co moze stac sie juz w tym roku) to wcale nie bedziesz musial wracac do kraju aby sie zastanawiac nad zaplata zaleglych podatkow…. a sama rezydencja niczego nie zmienia….:!:
Pozdrawiam[/quote]
Nie strasz, nie strasz, bo się ze….z
Zgłosiłem fakt zmiany miejsca zamieszkania na adres w UK w swoim urzędzie skarbowym (moja żona też). Mam też pisemną interpretację US potwierdzającą że oznacza to ustanie nieograniczonego obowiązku podatkowego w PL. Mało tego: rozliczyłem się w PL za ostatni rok, którego część mieszkałem w Polsce a reszte w UK (n.b. miałem za ten rok zwrot nadpłaconego podatku!)
Polski Urząd Skarbowy nie ma podstaw prawnych żeby wyciągnąć ode mnie złamanego grosza.
Również zdrówka życzę i spokoju trochę.
[/url]