Strona główna Działy Hyde Park emigruję do Leeds… emigruję do Leeds…

Gesiu
Participant

Ja moze odnosnie agencji. Ktos wspomnal ze lepiej je omijac bo strasznie doja. Chcialbym tylko zauwazyc ze mozna pracowac dla agencji, gdzie faktycznie jestes pracownikiem agencji i moga do ciebie zadzwonic jednego dnia ze juz wiecej nie pracujesz, a sa tez takie agencje co posrednicza w znalezieniu pracy. Takich jest sporo, oni posrednicza miedzy toba a pracodawca, ktory pozniej ciebie zaprasza na rozmowe a tam juz wszystko od ciebie zalezy.

Ja tez mialem sytuacje taka ze zadzwonili do mnie z jednej agencji ze firmachce podpisac ze mna kontrakt (nawet tam na rozmowie nie bylem), ale z racji tego ze tydzien wczesniej podpisalem kontrakt gdzie indziej oferte odrzucilem.

Proponuje tez porozgladac sie za praca w Councilu. Niekoniecznie w Leeds, z mojego doswiadczenia wiem ze tam troche trudniej o prace, ale w Kirklees mialem zaproszenie na dwie rozmowy, na zadnej nie bylem 🙂 jedna w czasie gdy bylem na urlopie, druga po tym jak juz mialem nowa robote zaklepana.

Tak jak fatamorgana wspomnial byc pozytywna. Zapomnij jak najszybej o tym jak zylaz w Polsce i o polskich nawykach, jak najszybciej naucz sie zyc tak jak to robia miejscowi. Bardzo to pomaga. Na pewno bedziez zdrowsza i stracisz niej nerwow. Tutaj troszke inaczej sie pracuje.