Strona główna Działy Prawo Wysyłka paczki z USA do GB Wysyłka paczki z USA do GB

slawutek
Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
Mikolaj wrote:

Witam wszystkich 😉
Nurtuje mnie jedna sprawa. Chcial bym sobie zamowic cos w sklepie internetowym w stanach zjednoczonych. Robil ktos cos takiego ??

Moze macie jakies informacje czy na przesylki z Usa zawierajace nowe produkty jest nakladany jakis podatek lub akcyza.
Wiem ze w polsce jesli produkt wysylany jest nowy dochodzi clo i akcyza razem jakies 40% wartosci paczki, a jak jest w GB ??

pozdrawiam 🙂

Witam

Uwazaj z ta paczka niestety mozesz zaplacic tax. Nieadwno moj serdeczny przyjaciel zakupil na ebay.com, ze Stanow plyte glowna ASUSA, przejechal sie na tym strasznie, nie dosc ze z przesylka wyszlo to wszystko w sumie drozej niz by kupil to tutaj w UK to do tego wszystkiego naliczyli mu (o ile sobie dobrze przypominam custom) podatek w kwocie niecalych 50 funtow. W tym wypadku gra zupelnie nie warta swieczki bo przeplacil ok 100 funtow za ta cala zabawe. Wartosc tej plyty w UK wynosila ok 160 funtow…
Jesli chodzi o kraje Unii nie ma z tym problemu, ze Stanow niestety moze sie to zdarzyc. Nie jestem w stanie potwierdzic na ile jest to czeste zjawisko bo jest to jedyny przypadek zakupu sprzetu z USA jaki znam, ale w tym wypadku niestety oplata byla… Do tego wszystkiego wygladalo to tak, ze wyzej wymieniona przesylka zostala zatrzymana tutaj w Uk, moj kolega otrzymal pismo z numerem konta na ktore podatek musi zostac oplacony; jesli w okreslonym w pismie terminie pieniadze nie zostaly by przelane paczka zostala by odeslana do nadawcy…
Gdybys byl zainteresowany blizszymi szczegolami moge postarac sie dowiedziec co i jak…

pozdrawiam, slawek