Dlaczego wyjechalam z Polski??W sumie nie wiem, moze dlatego, ze mamy niestabilny rzad, moze dlatego, ze nasz kochany prezydent chwali sie, ze jest coraz lepiej z praca-tzn.coraz nizsze bezrobocie. a to niestey gl*** prawda, bowiem owszem jest nizsze, ale tylko dlatego,ze wiekszosc bezrobotnych wyjechala z Polski. A moze dlatego,ze poza tym iz rzad jest niestabilny to do tego ksenofobiczny(mam na mysli np.stosunek do homoseksualizmu)Ponadto kompletnie bzdurne podejscie do edukacji-Pan Giertych i Jego to coraz to bardziej oryginalne pomysly, np.usuniecei waznych dla mlodych ludzi lektur.
Ktos mi kiedys powiedzial-ze "moj dom jest w Polsce, ale to tu w Anglii czuje sie jak w domu", Tak, bo to wlasnie tutaj-nawet wykonujac praca niadekwatna do ukonczonych studiow dostaje naprawde przyzwoite pieniadze.Tak, bo chociaz poczatki bywaja trudne, to jest wiecej rozwiazan niz w Polsce.Tak, bo nawet ludzie sa tutaj bardziej ludzcy(czasami;)Tak bo nawet majac jedna prace na part-time jestem w stanie sie utrzymac, ubrac i gdzies wyjsc.Tak, bo nie jestem codziennie zmuszona do tego, by sluchac i ogladac co nowego nasz polski rzad wymyslil.Tak, bo wszyscy fajni faceci i fajne dziewczyny, sa juz tutaj;))Tak, bo coraz wiecej osob zostaje tutaj,Tak,bo tu jestes w stanie szybko awansowac-Polacy maja naprawde dobre stanowiska za naprawde dobre pieniadze.i wreszcie tak, bo robi mi sie smutno jak pomysle o Polsce, i to nie dlatego,ze tesknie,ale dlatego,ze zal mi tego kraju i ludzi,ktorzy tam zyja czy beda zyc…