Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
TheSky-HighHiker wrote:
Tak offtopic to: Polacy sa takim narodem w ktorym narzekanie i marudzenie jest absolutnie wrodzone – to czesc naszej kultury tak samo jak kościół i alkohol. 🙂
a tak naprawde to nie oszukujmy sie – jest coraz lepiej. ale ciagle odleglosc od zachodu liczy sie w setkach mil 🙂
Ostatnio widzialem jakis raport (na gazecie.pl bodajrze). Raport dotyczyl tego jak zyje sie w danym kraju (zarobki, szybkosc zycia, praca, socjale, umieralnosc) z tego co pamietam anglia nie wypadla nawet w pierwszej trzydziestce – to jest powod dla ktorego "sie nie przenosic"
Mogę Ci jutro przedstawić kolejne dwa raporty, w których Anglia jest na pierwszym i trzecim miejscu, a Polski w ogóle nie wzięto pod uwagę. 😕
Jak chcesz się kierować raportami z prasy (typu gazeta.pl) podejmując ważne decyzje i wydając opinie co warto a co nie, to wybacz, ale nie jesteś za bardzo poważny…
Dla zdrowej odmiany, mam też raporty, gdzie to Polska bije na głowę wszystkich (Wrocław i jego realia zapewne też mają w tym udział…), ale nie jest to raczej powód do czegokolwiek (poza zadumą!), a już tym bardziej do dumy…
Masz jeszcze jakieś ciekawe "argumenty"?
Temat Wrocławia i jego szumnych planów był już tu omawiany, ale dla mnie najciekawsze było to, co usłyszałem wprost z ust człowieka, który z Waszym prezydentem najpierw omawiał całą akcję "Polaku wróć", a potem sobie razem pogadali tak od serca przy wódce…
Może jednak lepiej abyś nadal trwał w swoich przekonaniach, bo nie są złe. Co Ci będę rozwiewał złudzenia…
😕 😕 😕 🙁 🙁 😉