Strona główna Działy Hyde Park Jestem niepelnosprawna Jestem niepelnosprawna

Mediator
Członek

A no wlasnie – ja tez potrafie czytac z ruchu warg ale to zalezy kto i jak wyraznie mowi. Kiedys zdarzyla mi sie arcyzabawna sytuacja w jednym z polskich supersamow. Przegladalem akurat jakies artykuly typu lyzka/widelec/dziadek do orzechow. I patrze, a przy koncu dlugiego sklepowego regalu stoja dwie mlode dziewczyny i patrza na mnie tak, jakby tylko kwetsia czasu byo aresztowanie mnie za kradziez calego sklepu z fundamentami i ksiega wieczysta 😆 . No ale takie ich prawo. jednak w pewnym momencie jedna z nich powiedziala bardzo wyraznie ale szeptem (i dlatego wyraznie poruszala ustami): ten k…..s zarac cos schowa do kieszeni… No to ja sobie spacerkiem powoludku ide do nich i mowie – niech sie pani nie boi ja w tej kurtce w ogole nie mam kieszeni 😆 Sluchajcie – to bylo niesamowite widziec jej twarz. Wygladala mniej wiecej tak: 😯 .

No a poza tym slabo slysze ale kiedy gram np. na gitarze, w jakis sposob ja czuje. Czesto przykladam usta do instrumentu i wtedy "slysze" go calym cialem. A tak na marginesie to chyba na zasadzie – tego masz mniej, to tamtego wiecej – mam niesamowicie czuly dotyk. to znaczy nie zrozumcie mnie zle – jestem czuly na dotyk. Az za bardzo 😆 Wzrok to moze nie sokoli ale tez jakby taki "nadaktywny obserwacyjnie".

Ale dosc o mnie. Znam w Polsce kobiete, ktora prawie nie widzi. Jest bioenergoterapeutka. Tak to sie ladnie teraz nazywa. Kiedys powiedziala do mnie – zlacz dlonie. No to zlaczylem. A teraz sprobuj je rozlaczyc. Myslalem ze mi oczy na wierzch wyjda i nie dalem rady. A ona tylko trzymala swoje dlonie na zewnatrz moich w odleglosci jakichs 15 cm. A kwiaty w jej mieszkaniu rosly jak wariaty.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam