Strona główna › Działy › Hyde Park › Parking na lotnisku w Liverpool’rze › Parking na lotnisku w Liverpool’rze
[quote:eadd699a56]Do tego co powiedzieli moi przedmowcy, dodam jeszcze ze na parking na lotnisku mozna wjechac i wyjechac nawet pare razy, za kazdym razem trzeba jednak zabrac nowy bilet i go odbic, nie przekraczajac oczywiscie czasu 10 minut. [/quote]
A jednak…Zatem są jeszcze spryciarze, którzy sprawdzają każdą opcję.
[quote:eadd699a56] Poza tym, dojezdzajac do lotniska, warto przed samym wjazdem pod terminal skrecic w lewo. Po jakichs 300m dojedziemy do milego residential estate gdzie mozna swobodnie parkowac do bolu i za darmo. [/quote]
Rzeczywiście do bólu…
UWAGA!!! Przestrzegam przed zostawianiem samochodu (nieważne jakiego) w tym (i okolicznym) miejscu przed lotniskiem ma dłużej niż jeden dzień/kilka godzin! Pozornie wszystko wygląda spokojnie. Największe miejsce, czyli parking przy sporej knajpie od kościoła w prawo kusi, ale…miescowa gówniarzeria tylko na to czeka!
Dawno temu, gdy byłem "biednym przybyszem" i oszczędzałem na takich "niepotrzebnych" wydatkach jak parkingi, wybrałem się autem na to lotnisko. Wyjeżdżałem na 4 dni. Przepytałem w kilku różnych miejscach w tej osadzie przy lotnisku i wszędzie usłyszałem to samo. "Zostawić możesz, ale nie radzę, bo miejscowi gówniarze bardzo lubią wybijać szyby w samochodach obcym…"
Powiem więcej: czas mnie gonił i zostawiłem akurat najbliżej, czyli na parkingu pod tą knajpą. Wróciłem po 4 dniach i…szyba boczna była wybita. W środku znalazłem kartkę "pocieszenia", że konstabl Jones zabezpieczył miejsce zdarzenia i sporządził notatkę, ale wiedziałem, że wizyta na komendzie w tym przypadku nic nie da. W dodatku zaczęło lać i powrót był naprawdę mało przyjemny…Polecam to ku uwadze.
Było rzeczywiście długo, za darmo (tylko hipotetycznie!) i…do bólu, bo szyba kosztuje i kłopot jest spory.
Nigdy więcej nie zostawię tam auta. Przestałem też jeździć na lotnisko autem podczas dłuższych wyjazdów poza Anglię.
Na kilka dni (nie mówiąc na dłużej…) koszt zostawienia auta na w/w parkingu strzeżonym przekroczy koszt dojazdu i powrotu 1 osoby autokarem z Leeds. 🙂