Strona główna Działy Mieszkanie Opinie o agencjach mieszkaniowych w Leeds Opinie o agencjach mieszkaniowych w Leeds

harehil
Participant

To cala historia:
1. Mieszkanie bylo zalatwiane przez polskiego posrednika, pojechalismy tam i zdecydowalismy, ze je bierzemy, umowa miala byc podpisana pozniej;
2. Po jednej jednak nocy zdecydowalismy ze opuszczamy, bo generalnie syf byl tam nieprzecietny – posrednik sie zgodzil, wszystko mialo byc OK i wtedy nagle wjechal szef agencji zwany Rickiem, ktory kazal placic depozyt albo wynosic sie natychmiast z mieszkania.
3. Prawnicy powiedzieli mi ze tylko majac dowody wplat sa w stanie wygrac sprawe z nieuczciwym posrednikiem (bo jak dlugo nie podpisales kontraktu, tak dlugo mozesz sie w kazdej chwili wyprowadzic bez zadnych zobowiazan), dlatego zdecydowalem sie wziac mieszkanie na miesiac, zaplacic depozyt i zazadac pokwitowan;
4. Tak wiec nie mam umowy pisemnej, ale mam pokwitowania przyjecia pieniedzy;
5. Co najlepsze, przeprowadzilem sie do mieszkania, ktore niestety okazalo sie rowniez podnajmowane od Shield Commercial – gosc zwany Rickiem wiedzac o tym, zaczal stawiac ludziom warunki, ze mam sie natychmiast wyprowadzic, grozac ze podniesie czynsz itp. Po prostu odjazd