Strona główna Działy Praca Fabryki w North Yorkshire Fabryki w North Yorkshire

100%polak
Participant

No właśnie, miałeś odpowiednie doswiadczenie, a więc przewagę nad tymi którzy mieli angielski + home office.

Tą informacje, że nas nie lubią (ale nie nienawidzą),użyłem dodatkowo na podstawie własnych doświadczeń z Anglikami z rejonów południowych np. w Londynie nie pytali się mnie "czy przyjechałeś do nas zamieszkać na stałe?
W przewodniku po Yorku z przed 20 lat ,napisanym przez prywatnego autora znalazłem informacje, że w latach 60-tych byli strasznie przeciwni stopniowemu napływowi turystów. Ukształtowała ich tak historia(np.brak rewolucji przemysłowej) położenie,teren rolniczy.No po prostu tacy są.

Ale na ich plus moge dodać, że w żadnym innym mieście nie słyszałem tyle razy "sorry", nawet kiedy to ja przypadkowo kopnąłem kogoś w buta, idąc szybko. A w Oxfordzie kiedy przepuszczałem kobiety w przejściach,prawie mdlały z wrazenia ,jakby spotkało ich to pierwszy raz (niestety były w średnim wieku).

P.S.
Właściwie udało mi się trochę za bardzo .Jeśli wezmę w tym tygodniu nadgodziny to zarobię 720 funtów brutto/tydz -szkoda rzucić taka pracę i wracać do Polski mimo że ciagnie.
[/i]