Strona główna Działy Hyde Park NIECH KAZDY TO PRZECZYTA!!!!! NIECH KAZDY TO PRZECZYTA!!!!!

fatamorgana
Participant

(…)chodzilo mi o jakas solidarnosc o dume z bycia Polakiem no ale to jest trudne tutaj niestety…………{/quote]

Solidarność już chłopcze była i każdy mógł się przekonać, że więcej było jej w nazwie niż w rzeczywistości….Jak się pojawiło koryto, to od razu przestały się liczyć ideały. Teraz podobno ma być silne i prawe państwo, a trwa to co zawsze; podział stołków i nieustanne podchody.
Zauważyłeś, że nie trzeba wyjeżdżać za granicę, aby widzieć negatywne cechy Polaków? Więc nie truj, że dopiero tu się przekonałeś jacy jesteśmy.
W Polsce spotykałem też głupich (i głupszych) tak jak tutaj. W Polsce też dziewuchy prują się dla kasy (wybaczcie, ale to pod wpływem lektury nowych wieści nt. rodzin emigrantów…), też jest pijaństwo i syf. Ale tak samo jest i dużo ludzi brzydzących się tym. Nie moja ani Twoja wina, że większość przyjezdnych jest taka a nie inna. Ale właśnie dlatego należy się przyjrzeć miejscowym, aby się przekonać, że WCALE NIE JESTEŚMY ANI GORSI ANI LEPSI, może poza wykorzystywaniem rodaków dla pieniędzy, których Anglicy mają więcej i nie muszą -wolą to robić z przyjezdnymi…
Wypisywanie opinii jacy są Anglicy jest potrzebne, ponieważ daje nam RZECZYWISTY A NIE UROJONY OBRAZ tego co, kto i jak tu jest.
W sprawie dumy z bycia Polakiem, to mógłbym wiele skontrować, ale nie czas tu na to. Zadam tylko jedno pytanie: Skoro mamy aż takie powody do dumy, to co jako kraj i naród osiągnęliśmy?
Tylko nie mówcie, że te tysiące nas tutaj to powód do dumy…
Może dla niektórych pojedynczo, ale nie dla całości jako narodu.
To hańba dla państwa polskiego i kolejnych rządów.
Politycy próbują przedstawić masowy eksodus jako rodzaj sukcesu (iluż to się tam udało-Polak potrafi…), tymczasem jest to zacieranie nagiej prawdy.
Dla dobra własnego kraju najlepiej pracuje się w nim a nie za granicą…
Tylko ilu chce wspomagać najpierw swój kraj zamiast siebie?
😕 😕 😕