Strona główna Działy Hyde Park cztery pytania -wiele odpowiedzi (mam nadzieje) cztery pytania -wiele odpowiedzi (mam nadzieje)

gonia
Participant

Hejka….nie ma problemu bardzo chtnie odpowiem na Twoje pytania choc nie na wszytkie znam odpowiedz:)

1. nie mam pojecia sama nie znam zbyt wielu…ciezko powiedziec ale jest ich coraz wiecej..a poza tym zawsze bylam slaba w liczbach 😉

2.Mysle ze w cateringu, fabrykach, magazynach(choc ostatnio zmeniam zdanie co do tych ostatnich dwoch) ostatnio zauwazylam tez ze nie jest az tak bardzo ciezko znalezc jakas bardzo podstawowa prace w biurze jakies data entry.. czy cos takiego…

3. Nie spotkalam sie z jakas mocno negatywna ocena…
obily mi sie o uszy albo obojetne opinie albo pozytywne…
czesto slyszane mi byly po prostu stwierdzenia faktu ze duzo Polakow w Leeds obecnie…ogolnie ze lubimy pracowac ze podziwiaja nas za pracowitosc odwage opuszczenia rodzinnego domu i wyjazd do dalekiego kraju za pieniedzmi…itp itd…ogolnie nie slyszlalam na szczescie zadnej negatywnej oceny..

4W miare zadbane misto…dobrze rozwiniety sektor publiczny, Uniwersytety, restauracje puby, centra handlowe galerie…Leeds moze nie jest wielkie ale gdy sie przejdziesz po ulicach czujesz sie jakbys byl w naprawde wielkim i zabieganym miescie…ma wszytko czego potrzeba by wzbogacac edukacje, kulture osobista pojsc poszalec na jakims shoppingu czy w dobrym klubie…Leeds ma tez dobrze rozwiniety rynek pracy ktory nie jest strictly nastawiony na jeden przemysl mysle ze w miare rowno rozlozone jest zapotrzebowanie na sile robocza zarowno na ta wykwalifikowana i doswiadczona jak i ta nie wykwalifikowana…

Ogolnie zyje mi sie tu dobrze jak juz wspomnialam jest wiele plusow i wygod..sa tez minusy jak autobusy wieczny syf przy bus station i wiele wiele innych nie przychodzi mi teraz nic wiecej do glowy( …ale jak przyjdzie to dopisze..)jednak mysle ze takie niedogodnosci mozna spotkac w kazdy wiekszym miescie i to nie tylko w Anglii

Co by ulepszyla…polaczenia lotnicze z Polska i innymi krajami…moze te inne kraje to przesadzilam ale z Polska zdecydowanie ..juz cos widac ze idzie ku dobremu ale mogloby byc lepiej przeloty np do 3miasta
😀 😀 😀 badz gdzies na poludnie Polski…ale dobra co tu narzekac i tak jest ok:)

Pozdrowka…dla ciebie Mk i calej reszty 😀 😀 😀