Strona główna Działy Hyde Park Polska impreza i takie tam przemyslenia. Polska impreza i takie tam przemyslenia.

fatamorgana
Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
Innamoramento wrote:

Mam 24 lata, przyjechalem do Anglii z Warszawy po to, zeby uciec od polskiej mentalnoci: szufladek, zasciankowych pogladow, stereotypow, nijakich, szarych ludzi, uprzedzen, braku tolerancji. Wyjezdzalem, zostawiajac swoich przyjaciol, rodzine, kariere zawodowa. Zabralem swojego chlopca i postanowilismy osiedlic sie w Leeds. I po przyjezdzie tutaj pierwsze co nas uderzylo to Polonia. Jak widac na zamieszczonych postach na forum i na zamieszczonych fotkach z imprezy, ktore to portretuja forumowiczow (czy jak to sie tam odmienia) Polacy zachowuja sie tak i wygladaja tak jak w Polsce. Tlum szarych, przecietnych ludzi, ktorzy mysla, ze bycie Polakiem jest czyms szczegolnym. Wasze ograniczone spojrzenie na zycie, na Brytyjczykow, na mniejszosci kulturowe, czy rasowe, wasze 'autobusowe’: 'Ja [!!cenzura!!]’ i 'O zesz [!!cenzura!!]’ sprawia, ze wstydze sie, ze jestem z Polski. Wstydzilem sie tego mieszkajac w Polsce, a teraz wstydze sie jeszcze bardziej. Wasze smieszne postulaty o zlym traktowaniu polaczkow i pisaniu petycji do City Council sprawia, ze przypomina mi sie serial Alternatywy 4 i ciemnogrod jaki wtedy panowal. Ciesze sie, ze moj ojciec byl Zydem i moje nazwisko nie brzmi polsko. Codziennie wychodzac z domu mysle o tym, zeby nie spotkac jakiegos polaczka na ulicy i musze przyznac, ze w tym tygodniu jeszcze nikogo nie spotkalem, ale to dopiero poniedzialek….:(

Nie wiem czy ten post znajdzie sie na forum, chociaz uwazam, ze kazdy ma prawo do ujawnienia swojej opinii.

Powiem tylko jedno.
Z kimś takim jak Ty, to pewnie Anglicy i urzędy tak się liczą, że to oni poślą do Ciebie specjalne listy z podziękowaniami że w ogóle tu przyjechałeś… A kto z nas jest prawdziwym ciemnogrodem to już się niedługo przekonamy. Takich jak Ty znałem na pęczki i zawsze źle kończyli.
Bez pozdrowień od przedstawiciela tłumu szarych, przeciętnych i ograniczonych ludzi…