Strona główna Działy Hobby Thorgal i inne komiksy…i jeszcze kilka drobiazgów Thorgal i inne komiksy…i jeszcze kilka drobiazgów

Fiasko
Participant

Przepraszam ze odpisuje z opoznieniem ale mam ograniczony dostep do internetu … Festiwal szczerze mowiac troche mnie zawiodl! Mialam nadzieje ze w centrum miasta beda gawedzic ze soba wikingowie snujacy dluuugie i ciekawe opowiesci przerywajac czasem aby walczyc.. Niestety festiwal nie byl tak wyczuwalny. Bylo to raczej jak teatr – przed ciekawym spektaklem mozna znalezc na miescie plakaty ale nie angazuje sie w to calego zycia mieszkancow … Zeby trafic na miejsca gdzie urzadzone byly czesci festiwalu trzeba bylo miec mapke w rece i duzo cierpliwosci 😛 Pierwszy raz pojechalam tam z rodzicami i szykowalam sie na WALKI! Poznierj jednak okazalo sie ze to byly walki dla dzieci 😛 Natepnym razem wyprawa lepiej sie udala, a to wszystko zasluga mojego kompana – Czarnego Rycerza, (pozdrowienia ;)). Bylysmy na markecie gdzie zebraliu sie wikingowie z roznych czesxci swiata, byli takze polacy… ale jak uslyszalam jak rozmawiali, zalamani i wogole nie na temat, jakby byli tam za kare, to jakos nie moglam sie odwazyc zeby z nimi pogawedzic. 🙁 . Pozniej wybralismy sie na podsumowanie dnia na wyklad o zyciu na arktyce … bardzo ciekawy, usmialismy sie 😉 Tak czy inaczej spodziewalam sie czegos innego.

Nalezy jednak wziasc poprawke na to ze wikingowie z jorviku nie sa prawdziwymi wikingami – to ich praca. Jesli chce sie NAPRAWDE poczuc zapach walki i morskich podrozy trzeba szukac gdzie indziej. Ja np. przynaleze teraz do zgrupowania wikingow w leeds 😉 zalapalam z nimi kontakt wlasnie na tym festiwalu. Dla zainteresowanych – Ormsheim vikings – wystarczy poszukac na googlach stronki. Ja zalapalam bakcyla (czy jak to sie mowi :P) i dzis wieczor juz po raz wtory ide zmasakrowac nieco moich nowych znajomych 😛 JEST ZAJ…. Dostalam helm, dostalam tarcze, pozniej nmialam wybrac sobie bron – oczywiscie najdluzszy miecz jaki udalo mi sie znalezc 😉 jeszcze tylko rekawice i imprezka sie zaczyna 😉 Jesli dowiem sie o jakiejs najblizszej imprezie dam znac na forum – bo festiwale czy markety prowadzone przez prawdziwych zapalencow to inna para kaloszy 😉 wiec dorobilam sie tytolu wojownika phehehe POZDRAWIAM (:twisted:)