Strona główna Działy Praca Kiedy jest boom na rynku pracy w Leeds? Kiedy jest boom na rynku pracy w Leeds?

olszak
Członek

Powiem wam jedno… nie mozna mowic o braku miejsc pracy bo dla kogos kto jest przebojowy dobrze przygotowany i zdeterminowany praca zawsze sie znajdzie! Bylem w Leeds w zeszlym roku Okres Sierpien – Pazdziernik i po przeczytaniu niektorych wypowiedzi na forum mialem watpliwosci , bo niby nie ma pracy . Ale zaryzykowalem , przyjechalem dobrze przygotowany – spis agencji , wszystkie naniesione na mape miasta , oczywiscie znajomosc angielskiego i przyjezdzajac 4 sierpnia ( wiadomo jaki to okres na szukanie pracy ) znalazlem ja po 3 dniach szukania – kiedy juz mialem wyjezdzac proponowali mi przejscie na stalke . A to ze ludzie lamentuja ze niby nie ma pracy to jest dlatego ze po pierwsze ich znajomosc ang jest zerowo albo bardzo slaba ( w agencji dla ktorej pracowalem powiedzieli mi ze przychodzi masa polakow z czego 1 na 10 umie cos po angielksu… ) po drugie bez zadnego rozpoznania rynku pracy i agencji ( liczenia na znajomych a prawda jest taka ze mozna za granica przewaznie liczyc tylko na siebie ! bo to co widzialem mi wystarczy , Polak dla Polaka Wilkiem jest w UK ( oczywiscie sa wyjatki )) Teraz przyjezdzam do Leeds 29 Czerwca , juz z angielskimi referencjami i kontem w banku , dodatkowo zrobilem juz uprawnienia na wozki widlowe i jestem dobrej mysli 🙂 najprawdopodobnie bede pracowal dla tej samej agencji co rok temu , i tu moj apel : jesli jestescie przebojowi i lubicie przygode przyjezdzajcie bo do odwaznych swiat nalezy ! mam nadzieje ze United awansuja do Premiership 😈

POZDRO