Strona główna Działy Hyde Park ryzyko wyjazdu z cala rodzina… ryzyko wyjazdu z cala rodzina…

Dana
Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
izabela wrote:

ZOSTAJEMY W POLSCE!!!!!!!!
Dzieki forum! a wlasciwie dzieki Basi…
Pozdawiam i zycze powodzenia!!!

Gratuluję decyzji, myślę, że dobrze robicie, jeśli macie w Polsce pracę i wsparcie rodziny to napewno będzie wam lepiej, pewnie czasami będziecie żałować, że jednak nie spróbowaliście, ale naprawdę nie ma czego. Wszystkie rady jakie tu usłyszałaś dotyczyły głównie spraw materialnych, a nikt nie powiedział ci jakim ciężarem może być zaaklimatyzowanie się w obcym kraju, szczególnie dla ciebie i dziecka. Niecałe dwa lata temu przechodziłam przez małe piekiełko związane z przyjazdem tutaj, fakt nie znałam tutaj nikogo, mogliśmy z mężem liczyć tylko na siebie i naprawdę nie było mi lekko, piszę „mi” bo faceci zawsze mają większą łatwość przystosowawczą. Nie wiem ile lat ma twój dzieciaczek, mój miał dwa lata, z małego radosnego dziecka po przyjeździe tutaj zrobił się strachliwy i zamknięty w sobie, sądzę, że to brak wszystkich bliskich, którymi był otoczony do tej pory, no i moje nastroje mocno wpłynęły na niego.
Fakt, teraz po dwóch latach jest już o wiele łatwiej, człowiek do wszystkiego może się przyzwyczaić, ale jedno ci powiem ja tutaj nie jestem szczęśliwa i wiem, że nigdy nie będę, co z tego, że dostaje zasiłku na dziecko więcej niż w Polsce zarabiałam, wierz mi wolałabym pracować na te pieniądze u nas niż siedzieć tutaj.
Ciągle wierzę, że wkrótce wrócę do Polski, i tak naprawdę to trochę zazdroszczę takim ludziom jak ty, że masz pracę i możesz liczyć na swoich bliskich. Pamiętaj nigdy nie żałuj podjętej decyzji, bo może wyjazd tutaj to spore wyzwanie ale i też duża niewiadoma.
Pozdrawiam i powodzenia ci życzę 😀