Strona główna Działy Praca Powrot do UK, start na w nowym miejscu – porady i sugestie Powrot do UK, start na w nowym miejscu – porady i sugestie

igo
Participant

– Mam kuzyna w Manchesterze, uwazam ze moze byc to ciekawe miasto do zamieszkania.
– Brytyjczycy hmm, mam kilka kontaktow w starym miescie, ale nie chce definitywnie tam wracac
(juz raz to zrobilem i byla pustka…"long story" – po paru miesiacach w polsce wrocilem do pracy do anglii innej firmy, ale zrezygnowalem z problemow osobistych i wrocilem do rodzinnego domu zeby uporzadkowac siebie – reasumujac – Ogolnie po nie calym roku w anglii wrocilem do polski, bylem 4,5 miesiaca, nastepnie wrocilem do anglii, na miesiac i wrocilem do polski, teraz jestem juz 2,5 miesiaca w polsce).
– Praca w Holandii to tylko jakies tam doswiadczenie "emigracyjne" tyle.
– NIS? Insurance, spoookoojnie ;).
– strony z ofertami pracy obczaje dokladnie, mam jeszcze pare dni do wyjazdu (z doswiadczenia wiem ze niema sensu szukac pracy nie bedac na miejscu i byc jakis dluzszy okres od przyjazdu)
– Pieniedzy ile mam? Powiedzmy ze niema z tym problemu, ale im mniej strat, korzystania z tego budzetu tym lepiej. Mieszkac bede przez nie caly miesiac po rodzinnemu :).