Strona główna Działy Praca Atakują imigrantów z Polski, bo odbierają im pracę Atakują imigrantów z Polski, bo odbierają im pracę

Okul
Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
nowy_nowa wrote:

aczkolwiek wrote:

:9278982b39 wrote:

Pamietaj o jednym………..prawa autorskie lamiesz dopiero jesli zmieniasz artykuly oraz jesli autor zastrzega sobie ich kopiowanie. Niestety ani jedno ani drugie nie nastepuje w tych wypadkach.

Hmm…. sam to sobie wymyśliłeś na swoją obronę czy tak jest na prawdę?
Autor nic nie musi sobie zastrzegać. Kopiowanie całych artykułów bez zgody autora/właściciela artykułu jest złamaniem praw autorskich.
Tak na szybko co udało mi się znaleźć taka strona(krótko i zwięźle): http://www.dailyblogtips.com/copyright-law-12-dos-and-donts/ [/url]. Zwróć uwagę w szczególności na punkt 7,8,12, które przeczą temu co napisałeś.

zauwaz ile tu skopiowanych artykulow jest z mojawyspa, londynek,interia itd. i to przez administracje.

Podejrzewam, że administracja współpracuje z tymi serwisami i ma zgodę na przedruk tych materiałów. Zakładam, że ty takiej zgody nie masz, więc lepiej by było jak byś raczej zamieszczał linki do artykułów(co jest całkowicie dozwolone).

Rozumiem, że chcesz trochę rozruszać to forum i zmusić innych urzytkowników do dyskusji – to akurat pochwalam, musisz jednak uważać na pewne kwestie prawne. Do tej pory jest wszystko ok, jednak pewnego dnia ktoś się może przyczepić o to że bez zgody przedrukowałeś jego artykuł.

Widzisz, ja internet przegladam od czasow Amigi i modemow extern 56k gdzie ty pewnie nie wiedziales ze takie cos wogole istnieje i dla mnie strony portali nie koncza sie na samej tresci ale rowniez na tych sprawach @malymi literami pisanymi.

A co to ma znaczyć? że jesteś najmądrzejszym człowiekiem na świecie dzięki temu że miałeś kiedyś amigę a ja nie miałem? :lol:[/quote]

Tak tutaj sie z Toba calkowicie zgodze, moze jednak zaczac te linki kopiowac. Wiesz, nieraz tak "smutno" tutaj i "cicho" ze wrzucam cokolwiek by tylko sie dzialo………… 😆 😆
Pozdrawiam[/quote]

ehh moze sie juz forum 'wypstrykalo’? No bo ile mozna czytac (i pisac, chocioaz to drugie to predzej) o 'pplskich dentystach’, 'mamach w…’, 'benefitach’ i tym podobnych. Trzeba by moze cos gdzies zamacic, troche zamieszac 😈
A tak serio, to pewnie i tematow i madrych polemizatorow jak na lekarstwo…zreszta , co ja ty pisze?! Tozto forum a nie 'klub ksiazki’. Chciaz to forum i tak jest cywilizowane, w porownaniu z innymi polonijnymi:D
A tak na marginesie, odnosnie pracy (zeby nie robic totalnego off top’u) to jakis czas temu, postanowilem, ot tak z ciekawosci zaaplikowac na pare prac w Kraju Mlekiem i Miodem….
Wyslalem chyba z 10 aplikacji na stanowiska zgodne z moich wyksztalceniem i doswiadczeniem. Nie bede sie tutaj rozwodzic czym sie zajmuje, nadmienie tylko, ze jest to dziedzina o duzej specyfikacji i raczej rozwojowa. Ilosc odpowiedzi: 0, okragle nullo. Wiedziony ciekawoscia, zadzwonilem do jednej z instutucji z zapytaniem, dlaczego moja kandydatura zostala odrzucona i dowiedzialem sie, ze moje doswiadczenie nie jest adekwatne. Troche zbaranialem. Mysle sobie, 'dupa jasiu; i dalej gnebie pania sekretarke (ktora brzmiala nota bene jakby conajmniej CEO byla). No i mi powiedziala, ze moje doswiadczenie na polskim rynku jest zbyt znikome. . W ten sposob dowiedzialem sie poniekad, ze Polska jest liderem w dziedzinie farmacji. Wobec powyzszego, zostane 'wygnancem’ na zawsze 😀