Strona główna Działy Praca Pytania nowoprzyjezdnych osób Pytania nowoprzyjezdnych osób

Anonim
Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
nowy_nowa wrote:

Helka wrote:

Nie myslales zeby moze do Niemiec?
Do maja nie daleko.
Ci co juz teraz rejestruja sie jako bezrobotni to w maju maja pierwszenstwo w otrzymaniu pracy.Tam rynek pracy chyba nie jest tak przepelniony.
Jesli chodzi o anglie to wiem ,ze duzo osob zalatwia prace przez polskich posrednikow i przyjezdzaja na gotowe.
Wysylales moze jakies CV do firm?Czy tylko probowales nawiazac kontakt z agencjami?
Agencje nie ktore w tym okresie to nawet rejestrowac nowych nie chca,a co dopiero dac prace na odleglosc.

A tatuj Helus jeden z dzisiejszych artykulow. Wprawdzie temat juz zamknelismy ale w dobie dyskusji i tego, ze jak ci pisalem, bez codziennej prasy niemieckiej nie wychodze z domu, poczytaj co napisano o pracy dla wschodnio europejczykow.

http://www.bild.de/BILD/politik/wirtschaft/2011/02/28/michael-sommer-dgb-chef/interview-muessen-billige-leiharbeiter-aus-osteuropa-stoppen.html

W razie potrzeby uzyj google do tlumacza.
Pozdrawiam[/quote]
Prawda ale ty to nowy wiesz i ja to wiem ze Niemcy nie sa tak liberalnym naroden jak Anglicy , poprawnosc polityczna ktora anglikom nie pozwala mowic pewnych rzeczy o emigrantach , niemcow nie dotyczy. Na pewno prace znajda osoby z sektoru budowlanego bo te uslugi sa tam bardzo drogie , opiekunki do osob starszych i niepelnosprawnych i sprztaczki ktore od lat nielegalnie sie tam tym zajmuja , zaslyszanych opowiesci pewnej pani , starsza niemka smarowala kalem deske klozetowa od wewnatrz zeby sprawdzic czy polka dobrze sprzata . Co reszte zostawie dla siebie bo potem bedzie podjudzam ale sowje na ten temat mysle , niemcy nie sa krajem mi nieznanym .