Strona główna Działy Praca Pytania nowoprzyjezdnych osób Pytania nowoprzyjezdnych osób

sandra26
Członek

Ze znajomością angielskiego proponuję poszukać pracy w innym mieście niż Wasze. Zawsze można uczyć angielskiego, udzielać korepetycji, no chyba, że szukacie przygód, wtedy wyjazd do Anglii z pewnością Was czegoś nauczy. To przede wszystkim szkoła życia. A jeśli już się tak upieracie przy wyjeździe, może praca Au-Pair, często szukają par – dziewczyna do opieki nad dzieckiem, a chłopak jako szofer, pomoc domowa…, nie wiem, w każdym razie praca jest pewna, wyżywienie i zamieszkanie za darmo, opłacają Wam angielski, a z tym doświadczeniem wtedy sami już, na własną rękę, po upływie pracy dla danej rodziny, poszukacie sobie czegoś…, no chyba, że od razu chcecie na "głęboką wodę". Ja wróciłam do Polski, bo życie z dala od rodziny, w szczególności, gdy w Anglii nie można na nikim polegać, niestety, ale przywiodło mnie z powrotem tutaj do kraju. A tam poznacie, jacy są ludzie…, to Wam gwarantuję.
W przeliczeniu na złotówki, gdy zarobione w Anglii pieniądze wydaje się w Polsce, każdy sobie myśli, że to mnóstwo kasy, bo nawet najniższa krajowa daje nam w sumie około 4000 zł na miesiąc, przy polskich zarobkach 1200 zł brutto. Do tego mieszkanie, wyżywienie…Z resztą, sami zobaczycie. Trzeba jedynie brać pod uwagę wszystkie za i przeciw. Ale czasem lepiej uczyć się na własnych błędach, żeby coś zrozumieć. Życzę Wam powodzenia w swoich decyzjach, oby były trafne.