Strona główna › Działy › Motoryzacja › Jaką nawigację polecacie? › Jaką nawigację polecacie?
Navcore nie ma znaczenia. Aktualnie nawigacje TomTom Home działa tak, że navcore zawsze aktualizuje się do najnowszej wersji po podłączeniu urządzenia do internetu. Więc należy założyć że zawsze mam najnowszy navcore.
Właściwie to mapy 8.56 z tego co wyczytałem to najnowsze jakie moja nawigacja pociągnie. Nowsze mapy wymagają trochę lepszego procesora lub dwa razy więcej RAMu. Próbowałem wgrywać do niej jakieś nowsze i nawigacja się wieszała podczas uruchamiania.
[quote:e1c64b6c40]I mala podpowiedz……..jakbys byl juz na terenie pl przelacz mape na sama poland……….jesli posiadasz……… masz 99,9 pokrycia w najnowszej.
Dzięki za poradę. O tym nawet nie pomyślałem. Dogram sobie mapę polski i zobaczę jak to sie sprawdzi. Co jak co ale dysk w nawigacji to mam duży (20 GB)[/quote]
Jestes w bledzie. Skoro masz dysk 20gb to pewnie masz TomTom GO i powiem tyle. Ostatnio wgrywalem na te stare urzadzenia i smiga jak lala,szczegolnie na GO wersjach, tylko navcore trzeba zamontowac nowsze i nie te od "tomtoma Home" tylko SE, np.9.250 i trzeba boot mu zwiekszyc conajmniej do 5.555. Uwierz ze to dziala bez zarzutu. Sam mam GO710 i uwierz ze smiga na mapce i navcore ktore nawet najnowsze ze stajni tt nie ciagna. Wszystko sie da tylko trzeba wiedziec jak. Pisalem daj znac na priv to sprubuje ci pomoc. Oczywiscie za darmo.
Powodzenia.
PS. Pamietasz te male,pierwsze tomtomy one? Po odpowiedniej modyfikacji ( wlutowanie micro sd 8gb bo w orginale nie maja czytnika kart tylko 1gb wlasnej) nawet na nich smigaja najnowsze mapy i navcore.
Oczywiscie nie te z tomtom home bo logiczne ze nie daja update na tak stare navigacje aby ludzie nowych nie kupowali.
Co do RAMU to wlasnie w navcore SE a nie tym z tomtom home sa mozliwosci wylonczenia pewnych funkcji startowych navigacji, ktore nie sa potrzebne a zabieraja RAM. Cos jak w windowsie w komputerze, tez masz mase rzeczy ktore niepotrzebnie startuja z systemem i go zamulaja i tez musisz recznie je wylonczyc. Tyle ze w windowsie mozna to zrobic bez problemu jak sie wie gdzie a w tomtomach na orginalnej navcore jest to niemozliwe. Tylko na navcore SE czyli "modyfikowane".
Takze jak juz wyzej napisalem…………wszystko idzie jak sie wie jak. Tym samym zapraszam na priva.