Strona główna › Działy › Hobby › Bojkot Gazety Wyborczej w odpowiedzi na szkalowanie kibicow. › Bojkot Gazety Wyborczej w odpowiedzi na szkalowanie kibicow.
http://www.poznan.naszemiasto.pl/artykul/364528,szef-zkzl-w-sprawie-artykulow-w-gw-o-lechu-historia-pewnego,id,t.html
Wiara Lecha to nie bandyci! Szef ZKZL pisze… pamflet
Grzegorz Szkiłądź
– Poziom fantazji w moim pamflecie jest równy poziomowi artykułów w Gazecie Wyborczej. Sugerowanie, że "Wiara Lecha" jest organizacją przestępczą, a klub w zamian za spokój na stadionie, przyzwala na handel narkotykami na trybunach to czysta fikcja – komentuje Jarosław Pucek, szef Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych w Poznaniu
Jarosław Pucek postanowił zabrać głos w sprawie ostatnich artykułów w Gazecie Wyborczej (© G. Dembiński)
Aby wysłać zdjęcie musisz zgodzić się z poniższym warunkiem.
Dodając zdjęcie oświadczam, że mam prawo do dysponowania nim, zgadzam się na przetwarzanie danych w celu jego publikacji, oraz na nieodpłatne wykorzystanie zdjęć w serwisie naszemiasto.pl oraz innych serwisach i gazetach Grupy Polskapresse. Proszę o podpisanie autora zdjęcia w sposób podany w formularzu
Jarosław Pucek to zagorzały kibic Lecha Poznań. Dyrektor w dość nietypowy sposób postanowił zabrać głos w sprawie ostatnich artykułów w Gazecie Wyborczej, dotyczących Lecha Poznań. Teksty sugerowały, że Stowarzyszenie Kibiców "Wiara Lecha" jest organizacją przestępczą, a klub w zamian za spokój na stadionie, przyzwala na handel narkotykami na trybunach.
– Poziom fantazji w moim pamflecie jest równy poziomowi artykułów w Gazecie Wyborczej. Sugerowanie, że "Wiara Lecha" jest organizacją przestępczą, a klub w zamian za spokój na stadionie, przyzwala na handel narkotykami na trybunach to czysta fikcja – komentuje Jarosław Pucek. – Bojkot dziennika i moja mała próbka literacka to nasza odpowiedź na artykuły, w których m.in. manipuluje się zeznaniami świadków – dodaje dyrektor ZKZL.
Czy tekst dotyczący artykułów w GW to tylko jednorazowa próbka literackich możliwości Jarosława Pucka? – Nie liczyłem, że ktoś się tym w ogóle zainteresuje. Jest inaczej, więc nie wykluczam kontynuacji – śmieje się szef ZKZL.
Na stronie internetowej "Wiary Lecha" można przeczytać komentarz Jarosława Pucka. Oto jego treść:
Historia pewnego tekstu wyssana z palca…
W radiu słychać piosenkę:
„Herbata stygnie zapada zmrok,
a pod piórem ciągle nic.
Obowiązek obowiązkiem jest,
piosenka musi posiadać tekst.
Gdyby chociaż mucha zjawiła się,
mogła bym ją zabić!
A potem to opisać…”
Kaśka z „Hey’a”, zuch dziewczyna!
Tylko na co tak się zżyma?
Brak koncepcji? Nie ma akcji?
To nie problem dla Redakcji!
W tle słychać telefon. Melodia rewolucyjna…
Dzwoni Walter z Ajtiaj
– Krzyczą za mną sp…laj!
Już nie mogę! Już nie zniosę!
Wielce zatem pana proszę…
Na tych moich brak sposobu
Trzeba zatem zadać bobu
Tym z Poznania, z wielkopolski
Z tej cholernej, podłej wioski.
– Nie ma sprawy – odpowiadam
Na samochód wszak odkładam
Walnę zatem artykulik
Niech Pan doda coś do puli