Strona główna Działy Hobby Bojkot Gazety Wyborczej w odpowiedzi na szkalowanie kibicow. Bojkot Gazety Wyborczej w odpowiedzi na szkalowanie kibicow.

SpokoBoyxxx:)
Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
kunegunda wrote:

w du.. mam kiboli jak dla mnie to nie powinni byc wpuszczani na stadiony czy jakies pisemko klamie czy nie.
I tak za jakis czas pokazuja jakimi sa debilami, Pilka jest dla kibicow a nie kretynow ktorzy ida pozucac butelkami lub bic sie z grupa innych kretynow.
Jak jeszcze mialem okazje pochodzic na mecze w polsce to nic innego nie slyszalem jak jee…. tych albo owych, wszyscy pier… tych czy tamtych i sedzia to ko…, stary jak ja mam dziecko zabrac ze soba na cos takiego??
Poprostu zamknac to dla idiotow to moze troche ludzi przyjdzie

Po czesci masz racje jak najbardziej tych co robia zadymy na stadionie nie nalezy wpuszczac i trzeba robic wszystko aby cale rodziny z dziecmi przychodzily na stadiony tak jak ma to miejsce w Poznaniu.
Pokazales swoim postem ze jestes laikiem w temacie w Angli tez uzywaja przeklenstw Fuck i wiecej jest fuckow pod kazda postacia i jazdy na przyjeznych niz doping wlasnej druzyny. Obrazasz Wielkopolan Bo Slowo Kibol znaczy wlasnie kibic w Wielkopolsce
http://www.kibole.wiaralecha.pl
Kibol – w Poznaniu i okolicach określenie niemal od początku kojarzone z kibicem Kolejorza.
Przez lata wyraz nieużywany, z czasem zapomniany. Podobnie jak wiele innych określeń gwarowych, skazane na publiczny niebyt przez komunistyczną cenzurę.
Ponure czasy minęły, ale pewne zakorzenione nawyki pozostały. Niektóre gazety lub czasopisma, a za nimi inne media na siłę łączą słowo kibol z chuliganem czy bandytą. Próbują nam wszystkim wmówić, że pod tym określeniem kryją się ludzie mający niewiele wspólnego ze stadionami. Wczoraj przeszkadzali ultras i fanatyk, dzisiaj kibol, a jutro zapewne zwykły kibic będzie zbyt radykalnym określeniem w mniemaniu dziennikarzy i niektórych właścicieli klubów.Nie pozwólmy im na to! Nie dajmy zawłaszczyć i zniszczyć części naszej tradycji!

Jesteśmy Wielkopolanami! Byliśmy, jesteśmy i zawsze będziemy kibolami Kolejorza!